Ambient Theatre Fury + Don't Pay Your Debts

7 — 8 mar. 2024

Managing Discomfort Performancefestival

KL. 20.00 – 23.00. FORESTILLINGERNE OPFØRES SOM DOUBLE BILL. DET BETYDER AT ÉN BILLETGIVER ADGANG TIL BEGGE PERFORMANCES, ADSKILT AF EN KORT PAUSE.

Bestil billet

Toaster og Live Art Danmark præsenterer i foråret 2024 performancefestivalen MANAGING DISCOMFORT, som inkluderer en række danske og internationale kunstnere, hvis værker har fællesnævneren, at de alle omhandler et ubehag, men bearbejder det med omsorg og humor.

Festivalen strækker sig over syv uger og hver uge præsenteres to nye performances, der opføres som double-bill på Husets Teater. Det betyder at én billet giver adgang til begge performances, der er adskilt af en kort pause.

See Toastercph for information in English

Ambient Theatre Fury krediteringer

Af & med

Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms

Kostumer, scenografi & inside eye

Carly Rae Heathcote

Dramaturg

Bojana Cvejić

Tekst coaching

Bryana Fritz

Teknik

Koen Goosens & Rune Floryn

Produceret af

CAMPO

Co-produktion

TAZ & Sabam For Culture – Jong Werk beurs TAZ, Kunstenwerkplaats Brussels with the support of VGC & De Grote Post Oostende

Don't Pay Your Debts krediteringer

Af & med

Andreas Liebmann & Boaz Barkan

Ambient Theatre Fury

Spiller i tidsrummet 20-23 i Sort Sal. Performancen foregår på engelsk. Varigheden er ca. 1 time.

Don't Pay Your Debts

Spiller i tidsrummet 20-23 i Rød Sal. Performancen foregår på engelsk. Varigheden er ca. 1 time.

Støttet af

AMBIENT THEATRE FURY

Af Jäger Ooms

To mennesker og et brændende ønske om et møde. I evigt pinefulde forsøg på at forbinde sig, er det at sige ’du’, låst i et endeløst ekko af et ’jeg’. Hvor lidt skal der til og hvor uopnåeligt synes det alligevel, at forlade ens eget ego-kammer ogskabe noget andet – en relation til en anden? 

En overflod af forbindelser, men en mangel på dialog – det er dér, den stadigt stigende digitalisering ser ud til at drive oshen. Vi ser hovedsageligt ’den anden’ som en mulig refleksion og bekræftelse af os selv. Anna Franziska Jäger ogNathan Ooms opsøger dialogens yderpunkter: fra et endeløst spejl til modsigelse, gennem forskellige former for samtalesåsom interviews, terapisessioner eller første dates. 

Med Ambient Theatre Fury udforsker Anna Franziska Jäger og Nathan Ooms forholdet mellem digitalisering ogsubjektivitet i krise. Vores nutidige kultur gennemsyres i stigende grad af digitale oplevelser. Netflix-serier og populæresange kryber ind, blandet med den konstante fornyelse og streams fra vores sociale mediers feeds: skabt til at være encrossover mellem useriøs fornøjelse og banal forførelse. Al denne larm genererer en form for fravær; en pseudo-aktivitet, der bedøver tidsfornemmelsen og kræver en vis stilhed fra subjektet. Hvordan ville en ambient performance se ud? Hvad sker der, når du forstørrer og forstærker denne kvalitet ved den digitale kommunikation og de digitale møderog lader dem rase hen over scenen?  

OM JÄGER OOMS (BE)

Anna Franziska Jäger (1996) og Nathan Ooms (1996) modtog begge deres Master i Drama fra KASK School of Arts i Gent, Belgien i 2020. Sammen modtog de Mathilde Horlait-Dapsens prisen for Jägers afgangsprojekt Bartlebabe (2020), som blev opført sammen med Nathan Ooms, og derudover har de sammen skabt forestillingerne As a matter of fiction (2018), Some Things Last A Long Time (2019) og Ambient Theatre Fury (2022).

Jäger har desuden medvirket i flere film og har også stået på scenen i forestillinger af bl.a. Michiel Vandevelde.

Ooms har bl.a. været på udveksling på Academy for Theatre and Dance i Amsterdam, hvor han var i praktik hos koreograf Ula Sickle, og har derudover fulgt et Master program i koreografi på uddannelsen STUDIOS fra P.A.R.T.S. i Bruxelles

DON'T PAY YOUR DEBTS

Af Liebmann/Barkan

Dont Pay Your Debts er en triviel workshop for seriøse mennesker. En performance, der trænger ind i, afslører og håner hyperobjektet ØKONOMI, der styrer vores liv og truer vores fælles fremtid. Andreas Liebmann og Boaz Barkan fortsætter deres workshop-performance-serie, og opdager denne gang økonomiens poetik. 

OM LIEBMANN/BARKAN (CH/IL/DK)

Liebmann og Barkan har i flere år samarbejdet om at udvikle performances, der adresserer lokale og internationale problemstillinger. Begyndende med ’Tårnby Får Besøg’, en performancefilm med og af Tårnbyboere, der genopførte Hollywood-filmen E.T. Senere udviklede de en række performances med titlen ‘Total international (Local)’ (i samarbejde med Teater Får302 og udvalgt til Det Frie Felts Festival) for at adressere kunstnerens rolle og identitet som lokal og international agent. Deres performances er deltagelsesorienterede og inkluderende på forskellige niveauer, og er forankret i eksperimentel performance

Tidligere har Andreas Liebmann bl.a. iscenesat David Graebers ‘Debts – the first 5000 years’ sammen med Theater Freiburg og Schauspiel Stuttgart, som blev udråbt til at være en af de ti bedste forestillinger i Tyskland ifølge Nachtkritik- Theatertreffen.

Barkan er i øjeblikket ved at færdiggøre ‘Kend Dig Selv’, en forestilling om internaliseret racisme og islamofobi, og ‘Familiedansen’, der iscenesætter rigtige familier til en danseforestilling.

Øvrigt festivalprogram

22.02 — 23.02.2024

Managing Discomfort Performancefestival

Kultuur + Odalisque

29.02 — 1.03.2024

Managing Discomfort Performancefestival

The Well + Lacuna

4.04 — 5.04.2024

Managing Discomfort Performancefestival

Zapfenstreich - Mother Europe + Let Down Your Hair

11.04 — 12.04.2024

Managing Discomfort Performancefestival

Blue Swallowings + Seek Bromance

18.04 — 19.04.2024

Managing Discomfort Performancefestival

Satan + The Iceflake