Gengangere
14 sep. —
12 okt. 2024
Første del af en trilogi baseret på Henrik Ibsens dramaer
Den midaldrende Helene kæmper for at holde sammen på familien, og da den voksne søn Osvald kommer på besøg, har hun store forventninger til dagen – men intet går som planlagt. Familien er hjemsøgt af fortidens spøgelser, og selvom alle i huset kæmper for at gøre op med gamle vaner, er det ikke nemt. I midten af det hele står den unge kvinde, Regine, der finder svar om sit ophav, men ikke ved, hvordan hun skal bruge den viden til at blive fri.
Henrik Ibsens klassiker GENGANGERE udforsker de hemmeligheder, der altid lurer i enhver familie, og hvad der sker, når de bliver afsløret. Det er en fortælling om forældres kærlighed til deres børn og børnenes kamp for at blive sig selv.
”GENGANGERE er en fortælling om, hvordan traumer nedarves i generationer, og hvad der skal til at gøre sig fri. Det er en forestilling for alle, der er en del af en familie. Jeg tror de fleste kender længslen efter at blive elsket af sin familie og samtidig have brug for at bryde med dårlige mønstre.” – Liv Helm
Ibsens GENGANGERE var kontroversielt og blev censureret på sin tid, da det behandlede tabubelagte emner som utroskab og blodskam i familien. Men hvilke oversete fortællinger kan vi opdage i klassiske værker, når vi ser på dem med nutidens blik? Hvilke glemte kvindeskæbner og alternative perspektiver kan åbne nye kunstneriske indsigter og oplevelser?
I instruktør Liv Helms moderne version af Henrik Ibsens klassiker GENGANGERE betragter vi fortællingen fra tjenestepigen Regines perspektiv. I det originale stykke er Regine blot en bifigur, selvom hun på mange måder er centrum for tragedien. Nu stiller vi os ved siden af hende og lytter med på, hvad hun hører, når hun bevæger sig rundt i dagligstuedramaets gange.
Oplev et rørende og moderne greb om Henrik Ibsens familiedrama med et forrygende hold af skuespillere. Den prisbelønnede scenograf Petruska Miehe-Renard formgiver en scenografi, som ikke er set lignende på teatret.
GENGANGERE er første del af en trilogi baseret på Henrik Ibsens dramaer præsenteret i samarbejde med Odense Teater. I de kommende sæsoner skaber Husets Teater og Odense Teater sammen tre forestillinger, der fortolker Ibsens værker i vores samtid. Trilogien omfatter GENGANGERE, FRUEN FRA HAVET og NÅR VI DØDE VÅGNER.
Medvirkende
Ellaha Lack, Lasse Steen, Malene Melsen, Lars Simonsen, Peder Holm Johansen
Tekst
Henrik Ibsen
Instruktør & bearbejdelse
Liv Helm
Scenograf & kostumedesign
Petruska Miehe-Renard
Lyddesign
Erik Christoffersen
Lysdesign
Rosa Birkedal
Dramaturg
Sosha Teperowska
Instruktørassistent
Freja R. Nissen
Scenografassistent
Catrine Faurby
Co-produktion
Husets Teater & Odense Teater
Husets Teater
Scenemester
Claus Arrildt
Forestillingsleder & rekvisitør
Pernille Mikkelsen
Husets Teaters systueleder
Hanne Mørup
Teknisk elev & afvikler
Steen Askegaard
Odense Teater
Forestillingsleder
Anne Mette Juul
Sceneteknisk ansvarlig
Casper Juul Villadsen
Rekvisitør
Pernille Nielsen
TEAMLEDER SCENETEKNISK PERSONALE
BO ØSTERHÅB
TEAMLEDER LYD, LYS & ARRANGEMENTER
HENRIK SPANGSBO
KOSTUMEANSVARLIG
SUSANNE SVENDSEN
MASKØR
RIKKE PORNER
CHEF FOR KOSTUMEAFDELINGEN
MATHIAS AUGUST BORG
PRODUKTIONSLEDER
KENN LUND NIELSEN
PRODUCENT
LOA HAISLUND LARSEN
Odense Teaters direktør
JACOB SCHJØDT
Billetpriser
220 kr. / 150 kr. for unge under 25 år. (+ billetgebyr).
Ved min. 6 unge under 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe).
Late Sale for unge under 27 år - Køb billet til 50 kroner på dagen.
Teatersal
Sort Sal
Varighed
ca. 1 time og 30 minutter. Uden pause.
Trigger warning
Denne forestilling indeholder scener, der skildrer seksuelle overgreb og selvmord, og kan virke stærkt forstyrrende for nogle. Er du i krise eller pårørende til et menneske i krise, så kontakt Livslinien på telefon 70 201 201.
OBS!
Der indgår vandbaseret røg i forestillingen.
Foto: Åsmund Sollihøgda + Foto af Peder Holm Johansen: Emilia Therese
TILGÆNGELIGHED
Forestillingen er tegnsprogstolket d. 24. og d. 28. september. Inden forestillingen (kl. 19.15 d. 24. sep. og kl. 16.15 d. 28. sep.), vil der være en introduktion på tegnsprog, hvor publikum introduceres til persongalleriets tegnnavne og kan hilse på tolkene.
Køb billetter direkte via dette link, eller send en mail til billet@husetsteater.dk med emnefeltet “Tolk”, og så hjælper de med placering bedst muligt ift. tegnsprogstolkene.
Tegnsprogstolkningen kan lade sig gøre gennem et samarbejde med Danske Døves Landsforbund og med støtte fra Kulturministeriets Performancetolkningspulje.
Desuden forefindes der Oticon teleslyngeanlæg i salen. Hvis du ønsker at benytte dig af teleslyngeanlægget, skal du blot henvende dig i baren ved ankomst til teatret.
LATE SALE FOR UNGE UNDER 27 ÅR
Husets Teater har indført en ny rabat for unge under 27 år, hvor vi på hverdage efter kl. 12.00 og kl. 10.00 om lørdagen, sætter ledige billetter til aftenens forestilling i salg for 50 kroner pr. stk.
Så klik på ‘BESTIL BILLET’ her på siden, find dags dato og se om du skal ind og se forestilling i aften!
Obs: Du skal kunne vise dokumentation for din alder, når du viser billet.
Måske er du også interesseret i:
En totaliscenesættelse af København over 6 måneder
STATEN