Gengangere

14 sep. — 12 okt. 2024

Bestil billet

Den midaldrende Helene kæmper for at holde sammen på familien, og da den voksne søn Osvald kommer på besøg, har hun store forventninger til dagen. Men intet går som planlagt. Familien er hjemsøgt af fortidens spøgelser, og selvom alle i huset kæmper for at gøre op med gamle vaner, er det ikke nemt. Midt i det står den unge kvinde, Regine, der finder svar om sit ophav, men ikke ved hvordan hun skal bruge den viden til at blive fri.

Henrik Ibsens klassiker Gengangere handler om de hemmeligheder, der altid findes i en familie, og hvad der sker, når de bliver afsløret. Det handler om forældres kærlighed til deres børn og børnenes kamp for at blive sig selv.

I stykkets samtid var Gengangere et kontroversielt og censureret stykke, fordi Henrik Ibsen blotlagde utroskab og blodskam i familien og dermed ramte ned i nogle store tabuer.

”Gengangere er en fortælling om, hvordan traumer nedarves i generationer, og hvad der skal til at gøre sig fri. Det er en forestilling for alle, der er en del af en familie. Jeg tror de fleste kender længslen efter at blive elsket af sin familie og samtidig have brug for at bryde med dårlige mønstre.” – Liv Helm

Instruktør Liv Helm tager et rørende og moderne greb om Henrik Ibsens familiedrama med et forrygende hold af skuespillere. Den prisbelønnede scenograf Petruska Miehe-Renard formgiver en scenografi, som ikke er set lignende på teatret.

Gengangere er første del af en trilogi baseret på Henrik Ibsens dramaer præsenteret i samarbejde med Odense Teater. I de kommende sæsoner skaber Husets Teater og Odense Teater sammen tre forestillinger, der fortolker Ibsens værker i vores samtid. Trilogien omfatter Gengangere, Fruen fra havet og Når vi døde vågner

Medvirkende

Ellaha Lack, Lasse Steen, Malene Melsen, Lars Simonsen og Peder Holm Johansen

Tekst

Henrik Ibsen

Instruktør og bearbejdelse

Liv Helm

Scenograf & kostumer

Petruska Miehe-Renard

Lyddesign

Erik Christoffersen

Lysdesign

Rosa Birkedal

Dramaturg

Sosha Teperowska

Co-produceret med

Odense Teater

Billetpriser

220 kr. / 150 kr. for unge under 25 år. (+ billetgebyr). Ved min. 6 unge under 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe). Late Sale for unge under 27 år - Køb billet til 50 kroner på dagen.

Teatersal

Sort Sal

Måske er du også interesseret i:

27.03 — 26.04.2025

Daddy issues

Kong Lear

1.01 — 30.06.2025

En totaliscenesættelse af København over 6 måneder

STATEN