★★★★★

"Publikum bliver overrumplede over at opdage, at det antikke teater har så meget at sige også i dag."

Frederiksborg Amts Avis

FÆDRA

10 feb. — 12 mar. 2022

Første del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

Fædra lever et godt liv med karriere og ægteskab. Da hun forelsker sig i sin stedsøn, sætter hun det hele på spil. Stedsønnen har livet foran sig og elsker en ung kvinde, som han vil dele magten med. Fædra ædes op af jalousi. Hvor langt er hun villig til at gå i sit kompromisløse begær?

FÆDRA er første del i teatertrilogien FURIER skabt af instruktør Anja Behrens og scenograf Christian Albrechtsen. I denne og de to næste sæsoner på Husets Teater præsenteres trilogien baseret på tre markante kvindelige hovedroller fra den græske mytologi: FÆDRA, ELEKTRA og KASSANDRA.

Arven fra de græske urmyter er desuden en tydelig linie i Anja Behrens’ iscenesættelser og Christian Albrechtsens scenografier: “De græske dramaer har længe fascineret os. De rummer en kraft, som suger os ned i en strøm af emotionelle urbilleder og bringer os i kontakt med det fortrængte og ubevidste, det skønne og det hæslige. Historierne kredser om kernen i det menneskelige. De fortæller om dilemmaer, som berører dybt og tvinger os til at stoppe op.” – Anja Behrens og Christian Albrechtsen

Med triogien FURIER undersøger Anja Behrens og Christian Albrechtsen de græske myters transformation gennem århundreder frem til vores egen tid. Og i arbejdet med FÆDRA har instruktøren oplevet med hvilken kraft materialet ræsonnerer i hende selv:

”Jeg havde simpelthen ikke regnet med, at tiden ville indhente mig. At jeg blev ældre, synligt, mærkbart, kropsligt. Pludselig var det bare sådan, og pludselig lukker den grænseløse friheds døre sig. Fædra opfordrer mig til at kigge derhen, i mit uforløste mørkekammer: Hvad har du ikke udlevet? Og hvorfor? Hvorfor gør du det ikke nu?” – Anja Behrens

I denne fortolkning af klassikeren FÆDRA ses Marina Bouras, der i 2017 blev præmieret med en Reumert som Årets Kvindelige Hovedrolle for sin præstation som en anden legendarisk kvindeskikkelse fra de græske urmyter, nemlig Medea i REN på Husets Teater.

Medvirkende

Marina Bouras, Jeppe Marling, Fanny Bernth, Henrik Birch

Instruktion

Anja Behrens

Scenografi

Christian Albrechtsen

Tekst

Jean Racine i bearbejdelse af Anja Behrens i tæt samarbejde med Marina Bouras, Christian Albrechtsen og Pernille Kragh

Oversættelse

Pernille Kragh

Dramaturg

Karen-Maria Bille

Lyddesign

Erik Christoffersen

Lysdesign

Christian Vest Berntsen

Instruktørassistent

Emilie Beske

Fotograf

Emilia Therese

Billetpriser

220-170 kr. / 150-100 kr. for unge u. 25 år. (+10 kr. i billetgebyr). Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe)

Teatersal

Sort sal (stueetagen)

Varighed

ca. 1 time og 15 minutter, uden pause

Støttet af

Medvirkende

Andre titler i trilogien:

28.01 — 4.03.2023

Anden del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

Elektra

13.01 — 10.02.2024

Tredje del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

Kassandra