Kassandra

13 jan. — 10 feb. 2024

Tredje del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

Medvirkende

Benedikte Hansen

Tekst

Marie Bjørn

Instruktion

Anja Behrens

Scenografi

Christian Albrechtsen

Lyddesign

Erik Christoffersen

Lysdesign

Christian Vest Berntsen

Video

Simon Sumborg

Instruktørassistent

Mille Lindberg Hansen

Billetpriser

220 kr. / 150 kr. for unge under 25 år. (+ billetgebyr). Ved min. 6 unge under 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe). Late Sale for unge under 27 år - Køb billet til 50 kroner på dagen.

Teatersal

Sort Sal

Bestil billet

I den græske mytologi er Kassandra en trojansk prinsesse som guden Apollon forelsker sig i og giver evnen til at spå. Men da Kassandra ikke gengælder Apollons kærlighed, ændrer han sin gave til en forbandelse. Nok kan Kassandra se fremtiden, men ingen tror på hendes forudsigelser. Hun forudsiger både Trojas fald og sin egen henrettelse.

Nu genopstår Kassandra med en stemme dybere end tiden og dødeligheden. En klog stemme forankret i den ældre krop, der af nutidens samfund har mistet al værdi. Denne stemme er også naturens, moderen, visdommens. Hun ved, vi er på vej ud over en skrænt, og hun fortæller os om faldet og fremtiden, om vi vil tro hende eller ej.

KASSANDRA er et nyskrevet værk af dramatiker Marie Bjørn om sandhedens undergangsstemme. Benedikte Hansen er Kassandra i denne afsluttende forestilling i FURIER trilogien, skabt af instruktør Anja Behrens og scenograf Christian Albrechtsen, som fortolker mytefigurerne FÆDRA, ELEKTRA og KASSANDRA.

Støttet af

Medvirkende

Andre titler i trilogien:

10.02 — 12.03.2022

Første del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

FÆDRA

28.01 — 4.03.2023

Anden del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

Elektra