Made in Yugoslavia

11 nov. — 2 dec. 2023

Et requiem for fællesskabet

MADE IN YUGOSLAVIA er et requiem for fællesskabet og et humanistisk manifest. NIKOLINEs scenekunstneriske debut er en dybt personlig og aktuel fortælling om et samfund i opløsning og en længsel efter samhørighed. 

NIKOLINE udfolder sin familiesaga til lyden af JUGOSLAVIENs opløsning og udstiller, hvad der holder sammen på et folk, og hvad der splitter os. Det er en eksistentiel kamp for den svære mangfoldighed, der udspiller sig på scenen.

“Jeg har set, at civilisationen er en tynd fernis. Vores fællesskaber er arbitrære og potentielt farlige. Du er også modtagelig for propaganda. Du kan også lade dig rive med af frygten og hadet til ‘de andre’. Du kan også blive et offer. Du kan også overvinde mørket i dig selv.” 
– NIKOLINE

NIKOLINE er oprindeligt uddannet fra det klassiske musikkonservatorium, og kom på alles læber, da hun som rapper og videoinstruktør udsendte protestsangene “SUT MIN KLIT” og “FLERTALLET ER DUMME”. Hun har siden sin debut i 2017 markeret sig som en af vor tids mest kompromisløse kunstnere og samfundsdebattører.

INFO

Vær opmærksom på at der er en anderledes publikumsopbygning i salen. Dette fremgår ikke af salsplanen ved billetkøb. Opgang til sæder er via midtergang. Bemærk at midtergang forefindes imellem sæde 7 og 8 på salsplanen. Ønsker du et sæde ud til gangen skal du derfor vælge sæde 7 og 8.

Med & af

NIKOLINE

Øvrige medvirkende

SIMON WØLDIKE BOYSEN, MATHIAS SAUER, LASSE KOCK EGHOLM ANDERSEN

Tekst & Musik

Nikoline

Instruktion

Johan Klint Sandberg

Scenografi

Petruska Miehe-Renard

Dramaturg

Mette Kruse

Koreograf

Noora Hannula

Lyddesign

Erik Christoffersen

Lysdesign

Anna Westh

Videokonsulent

Malte Hauge

Instruktørassistent

Clara Morild Marckmann

Videodesigner

Mathias Broe

Residency

HAUT

Konsulent

Djurdica Zlebacic Sørensen

Musikindspilninger til forestillingen

ADAM ØRVAD / akkordeon, BAJSA ARIFOVSKA / gajda, BJONKO STASIC / klarinet & sax, CLAES HALFDAN / trompet, DAVID NEDERGAARD / synth & klaver, FREDERIK MAGLE / kirkeorgel & flygel, JAKOB JOHANSEN / barytonhorn, JAKOB KULLBERG / cello, KLAUS LÖHRER / tuba, JONAS DUSS / trommeslager, PAULA BEFRITS / fry overstemmer

VARIGHED

Ca. 1 time og 25 minutter, uden pause

OBS!

Der indgår i forestillingen: Kraftigt stroboskoplys, korte videoklip med stærkt indhold & våben-attrapper.

Billetpriser

220 kr. / 150 kr. for unge under 25 år. (+ billetgebyr). Ved min. 6 unge under 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe). Late Sale for unge under 27 år - Køb billet til 50 kroner på dagen.

Teatersal

Sort Sal

Støttet af

Stabat Filia musikvideo

Medvirkende

Måske er du også interesseret i:

13.01 — 10.02.2024

Tredje del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

Kassandra

22.02 — 19.04.2024

Performancefestival præsenteret af Toaster & Live Art Danmark

Managing Discomfort