Reumertvinder: Morten Burian for Årets Mandlige Birolle 2010

★★★★★

"Tre stærke præstationer, skræmmende og bevægende, gysende og frysende på samme tid. Sort, smertefuldt, grusomt - og morsomt, glem ikke det. Livet som teater, teater om livet. Dér hvor det for alvor gør ondt"

Jyllands Posten

"Den makedonske dramatiker Dejan Dukovski får tilskueren til at læne sig frem i sædet 95 minutter non-stop - fascineret, opløftet, tændt og næsten lykkelig. Fordi han mestrer kunsten at beskrive mennesker lige nu"

Information

★★★★

"Stærkt spil og glimrende iscenesættelse gør "Uterus" på Husets Teater til er fascinerende drømmespil"

Berlingske



"Mere end glimrende instrueret af Alexa Ther med sans for at give rollerne et absurd – tvetydigt – twist"

Politiken

★★★★

"Balkan-dramatikeren Dejan Dukovski skriver sig ind i Dukkehjem-historien med absurd og kulsort ironi"

Gregers DH

"Alexa Ther giver det mondæne skuespil godt med elektrochok"

Weekendavisen

★★★★

"Andre medier kalder det sublim kunst - jeg er tilbøjelig til at give dem ret"

Downtown

Uterus

10 okt. — 18 nov. 2009

Verdenspremiere af Dejan Dukovski.

Husets Teater åbnede sæson 2009-10 med verdenspremieren på UTERUS, som den internationalt anerkendte dramatiker Dejan Dukovski havde skrevet specielt til Husets Teater. Allerede i juni 2009 kunne man opleve en forsmag på enkelte scener ved en af readingerne under vores Festival For Ny Europæisk Dramatik 2009, og nu fandt det lidenskabelige og sort humoristiske drama sin endelige form med Mille Dinesen i den bærende rolle overfor Mads Wille og Morten Burian.

UTERUS er et moderne drømmespil om en kvinde på kanten af afgrunden i desperat søgen efter den rolle, hun har mistet. Fuld af vrede og oprør forlader hun sit liv og begiver sig ud på en rejse, der fører hende igennem ni rum, ni situationer, ni steder, ni skæbnesvangre møder. Virkeligheden fordobles og fordrejes i et uforudsigeligt univers, hvor bøhmanden bor i køleskabet, Lolita gemmer sig bag spejlet, og talende aber går frit omkring. Det groteske og poetiske stykke var instrueret af Alexa Ther, som i 2004 vandt en Reumert bl.a. for sin iscenesættelse af Dejan Dukovskis stykke På den 2. side på PLAN-B. Med kæmpemæssige stykker glas og forrevne spejle havde Nicolaj Spangaa skabt de scenografiske rammer, og Simon K. Boberg havde oversat stykket til dansk.

For sin rolle i UTERUS blev Morten Burian hædret med en Reumert 2010 for bedste mandlige birolle.

Medvirkende

Mille Dinesen, Mads Wille, Morten Burian

Tekst

Dejan Dukovski

Iscenesættelse

Alexa Ther

Scenografi

Nicolaj Spangaa