Nyt makkerpar skal lede Husets Teater

25. marts 2021.

 

Agnete Krabbe er valgt som administrativ chef og kunstnerisk producent på Husets Teater og skal sammen med kommende teaterchef Liv Helm føre teatret videre fra sæson 2021/2022.

 

I efteråret 2020 kunne Husets Teaters bestyrelse melde ud, at den prisvindende instruktør Liv Helm overtager stillingen som teaterchef fra næste sæson. Sammen med hende på lederposten er tidligere forretningsfører og producent Agnete Krabbe nu valgt som administrativ chef og kunstnerisk producent. Det nye makkerpar tiltræder officielt på teatret fra 1. august 2021 og skal sammen stå for den kunstneriske produktion af husets forestillinger samt skabe nye stærke samarbejder.

 

Om Liv Helm og Agnete Krabbe

Liv Helm er uddannet instruktør fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Allerede som studerende grundlagde hun udviklingsscenen HAUT, som hun har været med til at lede indtil nu. Liv er et kendt ansigt på Husets Teater, hvor hun bl.a. har instrueret OG NU: VERDEN i 2016, som hun modtog Talentprisen ved Årets Reumert for. Senere samme år modtog hun Teaterkatten, der uddeles af foreningen Danske Teaterjournalister. I både 2017 og 2019 blev hun tildelt den årlige præmiering af Statens Kunstfonds legatudvalg for scenekunst, og ved Årets Reumertuddeling i 2020 modtog hun prisen for Årets Musikforestilling og Musical for BRØGGER på Østerbro Teater. Senest har Husets Teaters publikum kunnet opleve hendes iscenesættelse af LILLE EYOLF i 2020.

Agnete Krabbe er uddannet fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab og har desuden en diplomuddannelse som Kunst- og kulturleder fra Odsherred Teatercenter i 2013. Hun kommer fra en stilling som producent på Malmø Stadsteater og var før dette forretningsfører og producent på Mungo Park Kolding (nu Kolding Egnsteater). Agnete har desuden arbejdet som freelancer med både musikdramatik, opera, ny dansk dramatik, børneteater og international performance på både teatre og festivaler i hele landet.

Jeg er virkelig glad for, at Agnete vil være min makker i årene, der kommer. Vi supplerer hinanden så godt og er begge optaget af at tænke teatret som en helhed, hvor kunst og udvikling går hånd i hånd med en sund organisation og et stærkt arbejdsfællesskab.” – udtaler Liv Helm. Om det fremtidige samarbejde siger Agnete Krabbe:

Jeg ser frem til at arbejde sammen med Liv og de ansatte på Husets Teater om at bygge videre på en stolt tradition for at arbejde ambitiøst og undersøgende med scenekunst. Jeg har stor respekt for Liv og hendes måde at arbejde på, og jeg er overbevist om, at vi sammen kan løfte Husets Teater og kunstneriske niveau videre med fokus på fortsat at præsentere store talenter og legender inden for skuespilkunsten. Jeg glæder mig desuden til de tværfaglige og tværinstitutionelle samarbejder, som vi kommer til at fokusere på i den kommende periode”.

 

Et hjemsted for scenekunstnere og kompagnier

Kort før jul blev det meldt ud, at Husets Teater vil indgå i et samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning om at udvikle og præsentere forestillinger og værker i feltet mellem teater, performance og billedkunst. Det sker på en fireårig bevilling fra Statens Kunstfond, der udnævner de to kulturinstitutioner til at være hovedstadens kuraterede gæstespilsscene. Allerede fra næste sæson vil teatret tilknytte udvalgte kompagnier for en længere periode. På den måde bliver Husets Teater et hjemsted for scenekunstnere, der alle kan udvikle deres forestillinger og metoder i tæt samarbejde med teatret og samtidig være med til at styrke synligheden af scenekunsten over for nye publikumsgrupper.

Om fremtiden udtaler Liv Helm og Agnete Krabbe:

”For os er det en stor drøm at løfte feltet af selvproducerende grupper, som arbejder med nye formater og udvikler scenekunsten. Det er lige sådan et program for samtidens eksperimenterende scenekunst, vi drømte om fandtes, da vi selv flyttede til København og var unge kunstinteresserede. Vi glæder os til at blive en slags rugekasse for kompagnier, så vi i fremtiden har flere stærke kompagnier i dansk teater. Det vil være sejt, hvis vi om en årrække kan sige, at vi har været med til at skabe et økosystem for kompagnier, der udvikler scenekunsten og skaber fantastiske forestillinger i både ind- og udland.”

 

Husets Teater er en selvejende fond og en del af Lille Storbyteater-ordningen i København. Teatret modtager en årlig bevilling fra Københavns Kommune. Fonden ledes af Husets Teaters bestyrelse, der bl.a. ansætter teatrets ledelse.
______________________________________________________________________________