Liv Helm – ny kunstnerisk leder af Husets Teater

 

Husets Teaters bestyrelse kan med stor glæde meddele, at den prisvindende instruktør Liv Helm overtager stillingen som Kunstnerisk Leder fra næste sæson (21/22). På baggrund af sine kunstneriske visioner, sit talent for strategisk lederskab, samt sin solide erfaring i at skabe samarbejder i branchen er Liv Helm udpeget som den naturlige arvtager til at videreføre teatrets høje kunstneriske niveau.

Liv Helm har skabt nogle af sine mest markante forestillinger på Husets Teater, hvor hun også allerede har et godt kendskab til teatrets publikum. Hun startede i 2016 med forestillingen OG NU: VERDEN, som hun blev tildelt Talentprisen ved Årets Reumert for, og har siden beriget teatret med flere Reumertnominerede produktioner såsom MESSIAS I NAT (2018) og FOLKEKONGEN (2019). Senest har hun instrueret den aktuelle og anmelderroste LILLE EYOLF (2020), som nuværende leder Jens Albinus også medvirker i.

Liv Helm udtaler i forbindelse med udnævnelsen:

“Jeg er dybt beæret over at skulle føre Husets Teaters ekstremt høje kunstneriske niveau videre. Jeg har altid oplevet en stor kunstnerisk frihed og risikovillighed på teatret, som jeg glæder mig meget til at dele med andre kunstnere. Husets Teater skal fortsat skabe intime møder med store scenekunstnere og være dagsordensættende for udviklingen af det dramatiske og performative teater. Det gør vi ved at være et sted, der eksperimenterer og driver nye strømninger, så vi kan præsentere forestillinger i særklasse.”

Formand for Husets Teaters bestyrelse, Mette Frobenius, udtaler i forbindelse med overtagelsen af det kunstneriske lederskab:

“Vi i bestyrelsen er glade for, at Liv takkede ja til at overtage, da Jens Albinus efter eget ønske valgte at fratræde med udgangen af indeværende sæson. Vi var ikke i tvivl; Liv Helm er den, der bedst kan videreføre den linje, der allerede er lagt for Husets Teater – nemlig ambitionen om at sætte den kunstneriske barre højt. Vi er helt sikre på, at de visioner vil blive indfriet med hende ved roret. Hun har allerede med sine forestillinger på teateret – Og Nu Verden, Messias, Folkekongen og senest Lille Eyolf – leveret fremragende scenekunst, og vi glæder os meget til at følge hendes videre kunstneriske virke i det kommende samarbejde. Liv overtager et teater midt i en bevillingsperiode, og derfor er det ekstra betryggende, at hun allerede kender både huset og dets faste personale.”

 

Liv Helm er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2015, og grundlagde udviklingsscenen HAUT i 2014, som hun har været med til at lede indtil nu. I 2016 modtog hun Talentprisen ved Årets Reumert og senere samme år Teaterkatten, der uddeles af foreningen Danske Teaterjournalister. I 2017 og 2019 modtog hun den årlige præmiering af Statens Kunstfonds legatudvalg for scenekunst. Hendes instruktion af bl.a. OVERLOAD (2014), HOVMOD (2017), TRANSFERVINDUE (2017), FRIT FLET (2019) og sidste års hitforestilling BRØGGER på Teater Republique har særligt markeret hende som en frembrusende scenekunstner med flair for at udfolde det klassiske og tekstnære teater med flere imaginære og særdeles fantasifulde demonstrationer. Her med efterfølgende flotte nomineringer og mange ekstraordinære anmeldelser. BRØGGER har senest modtaget en Reumert for Årets Musikteater og Musical 2020.

 

Husets Teater er en selvejende fond og en del af Lille Storbyteater-ordningen i København. Teatret modtager en årlig bevilling fra Københavns Kommune. Fonden ledes af Husets Teaters bestyrelse, der bl.a. ansætter teatrets ledelse.

 

Pressemeddelelse