Zinkdrengene

10 — 30 apr. 2021

Beretninger fra Afghanistankrigen 1979-89. En forestilling af AKUT360.

Tekst

Dokumentarbogen ”Zinkdrengene” af Svetlana Aleksijevitj

Oversættelse

Jan Hansen

Medvirkende

Jesper Hyldegaard, Marina Bouras, Charlotte Munck, Brian Hjulmann

Instruktør/bearbejdelse

Andreas Dawe

Dramaturg

Pernille Kragh

Komponist

Nini Julia Bang

Scenograf

Julie Forchhammer

Lysdesigner

Mikkel Jensen

Lyddesigner

Gregers Kjar

Instruktørassistent

Hanna Fussing

Co-produktion

AKUT360 & HUSETS TEATER

Billetpriser

170 kr. / 100 kr. for unge u. 25 år. (+10 kr. i billetgebyr). Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe)

Teatersal

Husets Teaters 1. sal, rød sal. OBS: for at sikre den korrekte afstand i salen, har vi indsat pladsbilletter, som kan afhentes på billetkontoret inden forestillingens start.

Fra 1979 til 1989 deltog en million sovjetiske soldater i en altødelæggende krig i Afghanistan. Ca. 15.000 af dem blev sendt hjem igen i sorte, forseglede kister af zink, og op imod halvanden million afghanere mistede livet. Hvor den officielle udgave af krigens resultater primært er båret af beretninger om store sejre og ærefulde heltegerninger, giver den hviderussiske forfatter Svetlana Aleksijevitj de sovjetiske soldater, sygeplejersker, mødre og enker en stemme – og det er helt andre historier, de fortæller om krigen i Afghanistan; ubærlige og gribende vidnesbyrd om krigens sande væsen og dens konsekvenser for en hel generation. Svetlana Aleksijevitj modtog i 2015 Nobelprisen i litteratur “for hendes mangestemmige værk, et monument over lidelse og mod i vor tid.”

ZINKDRENGENE er en ny forestilling af AKUT360, der også har stået bag de anmelderroste forestillinger LAMPEDUSA og VORT MISMODS VINTER, som begge har spillet på Husets Teater. Instruktør og dramatiker Andreas Dawe modtog i 2019 en Reumert som Årets Dramatiker for VORT MISMODS VINTER.
På scenen i ZINKDRENGENE kan man opleve et stærkt cast bestående af Jesper Hyldegaard, Marina Bouras, Charlotte Munck og Brian Hjulmann.

 

Støttet af

Måske er du også interesseret i

24.02 — 27.03.2021

Europa gennem Agota Kristofs konvekse spejl

Det Store Stilehæfte