★★★★

"En mærkelig skæv forestilling, intens og tankevækkende. Vi beder en morgenbøn for den nye teatergruppe"

Gregers DH

"Det er denne beske aftenbøn, som er kernen i de fire monologer, som instruktøren Anders Lundorph subtilt har samlet i sin iscenesættelse - og som skuespilleren Joen Højerslev giver krop og blik og sved i sin overrumplende solopræstation på Husets Teater"

Information

"Joen Højerslev bekræfter, hvad man vidste i forvejen: Her er en skuespiller, der både er forkuseret, disciplineret og knalddygtig"

Berlingske

"Interessant eksperiment med fire nye monologer; altid spændende med en ung skuespiller, der vover at stå alene på en scene"

Jyllands Posten

Vesper

16 maj. — 3 jun. 2009

Gæstespil - fire monologer om tro af Anna Bro, Jess Ørnsbo, Dejan Dukovski og Mads Mazanti.

Hvad tror du på? På Gud, på samfundet, på skæbnen, på dig selv? På troskab, på mistro, på overtro, på tiltro? Tror du overhovedet på noget?

Den nye teaterforening Vesper debuterede på Husets Teater og havde givet fire centrale dramatikere en udfordring: Skriv en monolog om tro. På tværs af nationaliteter, alder og køn havde Anna Bro, Jess Ørnsbo, Dejan Dukovski og Mads Mazanti begået fire originale og vidt forskellige monologer, som hver især stiller skarpt på den tro, der definerer os. Troen, der får os til at elske, får os til at slå ihjel.

De fire intense og poetiske monologer går i kødet på troens mange ansigter og skildrer fire karakterer, hvis tro får fatale følger for deres liv. Skuespiller Joen Højerslev og musiker Jakob Munck stod på scenen i denne stærkt visuelle og musikalske forestilling, som var sat i scene af Anders Lundorph med scenografi af Lisbeth Burian.

Vesper er en ny teaterforening, der blev dannet i 2007 af en gruppe unge, stærke kræfter fra dansk teater: Dramatikerne Anna Bro (Reumertnomineret 2006) og Mads Mazanti, instruktør Anders Lundorph (Reumert Talentpris 2007), scenograf Lisbeth Burian, skuespiller Joen Højerslev og musiker Jakob Munck. Tilknyttet gruppen er desuden administrator Anne Ellemann. Vespers vision er at skabe vedkommende, ny dansk dramatik og hele tiden udforske nye projekter og arbejdsmetoder. Urpremieren på VESPER var gruppens debutforestilling.

Medvirkende

Joen Højerslev & Jakob Munck

Tekst

Anna Bro, Jess Ørnsbo, Dejan Dukovski & Mads Mazanti

Instruktion

Anders Lundorph

Scenografi

Lisbeth Burian

Producent

Vesper