Tændt

7 — 21 apr. 2018

En forestilling om at være slukket

To slukkede kvinder leder efter kontakten, der tænder. Den anmelderroste Queen of Beat, Dj & komponist, Rosa Lux leverer det musikalske univers til denne kollage af fysisk teater, tekst og billedsprog. Ud med modstand mod kroppen og ind med leg og nysgerrighed. En anarkistisk og humoristisk varieté om sanselighed, lyst og skønhed på trods.

Humor, sex, krop og form. I et kærligt pirrende univers, flyder en visuel strøm af billeder og stemninger. Uden glatte glansbilleder og udtørrede klichéer søger TÆNDT efter medmenneskelighed og frihed og efter at vække den erotiske energi. Med frodig skaberkraft åbner TÆNDT for nye, underfundige og absurde scenografiske billeder på en lyst sluppet løs og en rå kusse i spring.TÆNDT handler også om, hvordan det ser ud, når alt er slukket og man har mistet kontakten til sin lyst. Det er skrøbeligt, afskrællet, intimt og personligt. TÆNDT er skabt fra et skrøbeligt sted, men handler om kraften.

TÆNDT er en musikdramatisk forestilling produceret udelukkende af kvinder.

Idé og performance

HELENE KVINT & LINE SVENDSEN

Instruktion

NINA KAREIS

Komponist

ROSA LUX

Lyddesign

PELLE SKOVMAND

Lysdesign og fotograf

ANNA MARIA CLEMENTINE WALDELIUS

Scenografi

ASTRID RANDRUP

Kostumier

HANNE MØRUP

Afvikler

MATHILDE NIEMANN HYTTEL

Producent

GITTE NIELSEN

Assistent

KARLA HAUCH WALD

Co-Produktion

Teater Momentum, Husets Teater, Teater Katapult og Kvint&Svendsen

Spiller desuden

16. - 24. marts 2018 på Teater Momentum i Odense, 29. april - 7. maj 2018 på Teater Katapult i Aarhus

Billetpriser

200-150 kr./130-80 kr. for unge u. 25 år. Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet

Varighed

1 time

SÆRARRANGEMENTER

Ekstra

”Vores mål er at lade publikum gå ud og føle sig lettere opstemt. De skal have en summen i kroppen. Men det er meget vigtigt, at vi finder nogle andre måder at formidle sex og sanselighed end man ser alle andre steder.” – Nina Kareis, instruktør på TÆNDT. I Berlingske kan du bl.a. læse hvordan det står til med erotik og sex på de danske teaterscener, i en verden, der er fuld af porno og lir.

Find artiklen her

 

”Kristendommens tale om kvinden som luder og madonna og det syndefulde sex er indgroet i os alle. Vi vil gerne anlægge en anden synsvinkel end den klassiske patriarkalske – se, om der er noget andet, der tænder os.” Fortæller de to performere Helene Kvint og Line Svendsen til Fyens Stifttidende.

Artiklen er kun for abonnenter

 

Dette radiointerview i Kulturen på P1 kræver til gengæld intet abonnement. Hør Helene Kvint og Rosa Lux fortælle om TÆNDT.

Lyt her