So Far So Good

7 — 10 jun. 2023

Af Hestnes / Popović

Vores liv er sammensat af en række begivenheder, fænomener og oplevelser, der peger på hinanden i et kausalt netværk. Vi forsøger så godt vi kan at navigere i de tegn, der omgiver os. Både de tegn, vi ikke formår at tyde, og dem, vi skaber, i et forsøg på at overgive magt og ansvar til noget uden for os selv.

I SO FAR SO GOOD mødes vi et sted, som både er et teater og et fangehul, en gammel græsk arena og en danseklub. Lyde og vibrationer omslutter rummet og udfylder de tomme felter, og hvor ord ikke slår til. Publikum inviteres til at tage del i det mærkelige og næsten glemte ritual med at bekende og rense synderne for syndebukken. Vores nutidige samfund tilbyder os utallige måder, hvorpå vi som individer kan forstumme følelsen af ubehag relateret til verdens tilstand. I SO FAR SO GOOD ønsker vi at konfrontere følelsen af ubehag sammen, sidde med den, eventuelt slå den ud til sidst.

SO FAR SO GOOD er skabt af kunstnerduoen Hestnes / Popović, der består af den danske scenograf og billedkunstner Freya Sif Hestnes, og den norsk-bosniske skuespiller Marina Popović. De er begge uddannede fra Akademi for Scenekunst i Norge i 2016. SO FAR SO GOOD havde urpremiere på Rosendal Teatret i Trondheim i efteråret 2022.

SO FAR SO GOOD er at af CPH STAGEs udvalgte værker

OBS! Forestillingen er på engelsk.

Koncept og tekst

Hestnes / Popović

Instruktion

Freya Sif Hestnes

Medvirkende

Marina Popović

Assistent og understudy

Frederikke Hooge

Scenografi

Hestnes / Popović, Daniel Fogh

Kostumedesign og rekvisitter

Astrid Sønderskov Andersen

Lyddesign

Daniel Fogh

Lysdesign København

Christian Vest Berntsen

Originalt lysdesign

Ingrid Skanke Høsøien

Dramaturgi

Andrea Skotland

Dramaturgiske konsulenter

Miriam Frandsen, Guro Stugo

Kreativ udvikling og tekstbidrag

Anders Tougaard

Producenter

Andrea Skotland, Hestnes / Popović

Co-produceret af

Toaster og Rosendal Teater i Trondheim, Norge

Billetpriser

220 kr. / 150 kr. for unge u. 25 år. (+10 kr. i billetgebyr). Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe)

Teatersal

Sort sal

Sprog

Forestillingen er på engelsk

Varighed

ca. 1 time

Støttet af

om Hestnes / Popović

Som et led i samarbejdet TOASTER, er det målet at støtte kompagnier og kunstnere i udviklingen af deres praksis, og at præsentere deres værker for et bredere publikum. Hestnes / Popović er et af Husets Teaters nuværende huskompagnier.

Hestnes / Popović består af den danske scenograf Freya Sif Hestnes, og den norsk-bosniske skuespiller Marina Popović. De er begge uddannede fra Akademi for Scenekunst i Norge i 2016. Hestnes har i tillæg en baggrund som fotografisk billedkunstner fra Akademin Valand i Göteborg, mens Popović har en MA i Europastudier/Cultural Memory Studies fra NTNU i Trondheim.

Kunstnerisk er Hestnes / Popović  optagede af historieskrivning og hvordan man med et kritisk blik, kan undersøge det marginale, det oversete, det arkiverede og det glemte. Gennem dokumentarisk materiale og sanselig komposition, ser de nærmere på erindringer – både de personlige og de kollektive. Minder, mundtlige overleveringer og sansernes evne til at forstå individets plads i historiske strømninger, udforskes gennem rumlige koncepter og nyskrevet dramatisk tekst. Hestnes / Popovićs tværfaglige arbejde er inspireret af både teater, performancekunst, koreografi, billedkunst og akademia.