★★★★★

"Husets Teater må siges at levere varen. Gloriøs energi. Gennemført. Sigrid Husjord burde være favorit til en birolle-Reumert. Kultpotentiale"

CPH Culture

"Interessant nok at sende teatret ud på undersøgende mission - især når det drejer sig om så stærkt et makkerpar som Tue Biering og Jeppe Kristensen. Det slående er, hvor stærkt det egentlig virker. Råsjovt. Rørende. Tak"

Politiken

"Ideen er sjov. Rigtig godt gået. Man må beundre det kropssprog, skuespillerne lægger for dagen under deres dragter, for det lykkes at gøre dukkerne med de udtryksløse ansigter særdeles levende"

Kultunaut

"En grænsesprængende afsøgning af, hvad teatret som kunstform faktisk kan. Fascinerende"

Weekendavisen

"Grovkornet satire"

Berlingske

"Dokumentarisk teaterkunst"

Gregers DH

Sex og Vold

21 jan. — 18 feb. 2012

Et freakshow af Fix og Foxy.

Med freakshowet SEX OG VOLD tog Fix & Foxy (alias Tue Biering og Jeppe Kristensen) underholdningen helt ud i ekstremerne. Uden fine fornemmelser og moral præsenterede showet den sex og vold og virkelige ulykke, som er tidens foretrukne entertainment. Hermed fik publikum muligheden for at grine ad de grimme, de mærkelige og de usympatiske – og deres stakkels liv. Scenen var befolket med fem kæmpedukker fra livets skyggeside. De udtrykte sig bedst gennem overgreb og vanrøgt, så SEX OG VOLD var deres helt eget musikalske, pornografiske og voldelige show, hvor dukkerne stillede sig til rådighed for grundforskning i menneskesjælens mørklagte områder.

SEX OG VOLD var Muppet Show for voksne med en gruppe grimme, dumme og hæmningsløse kæmpedukker, der var klar til at gå så langt, det skulle være, for at underholde deres publikum. Dukker falder udenfor straffeloven, så der var ikke noget, de ikke måtte. Og heldigvis var det ikke rigtige mennesker, det gik ud over!

Forestillingens instruktører, Tue Biering og Jeppe Kristensen, udtalte:
”Der er altid dele af os selv og vores samfund, vi ikke rigtig vil stå ved, og normalt holder vi os tilbage i vores relationer til de grimme og de dumme. Vi har pli. Samtidig handler de mest læste artikler på netaviserne om sex og vold. Det er vi egentlig ikke kritiske overfor, vi er bare nysgerrige. Hvorfor er vi sådan, vi mennesker?”

”Vi satte fem kæmpedukker på scenen, der var lige så nysgerrige på sex og vold, som vi er, og lige så glade for at se det som underholdning. Engang imellem er det vigtigt at bevæge sig helt ud på den anden side af vores moralske grænser for at se, hvad der foregår der. Hvad er det, vi holder igen på? Hvad er det for nogle følelser af spot og spe, vi undertrykker i os? Og hvad er det for nogle mennesker, vi helst ikke vil have noget med at gøre, fordi de udfordrer vores egen moral?”

”SEX OG VOLD var underholdende. Der måtte gerne grines og hånes, og man måtte gerne mærke sine dystre sider. Vi så det som et meget menneskeligt projekt. Der var måske ikke nogen, der troede, at det kunne være godt for dem at se karaktererne save benene af hinanden med en stiksav. Men det var det!”

Medvirkende

Sigrid Husjord, Nanna Bøttcher, Daniel Norback, Jacob Lohmann, Kristoffer Fabricius

Koncept & iscenesættelse

Tue Biering & Jeppe Kristensen

Dukkeunivers

Rebecca Arthy

Musik

Andreas Ugorskij

Lysdesign

Mads Vegas

Lyddesign

Jes Theede

Co-produktion

Husets Teater & Fix og Foxy

Støttet af