Reumertnomineret: Tammi Øst som Årets Kvindelige Hovedrolle 2019

★★★★

"Forestillingen gør indtryk, og dens tale er vigtig"

Frederiksborg Amts Avis

Richard III

15 sep. — 18 okt. 2018

Shakespeares tidløse portræt af magtens psykologi

Borgerkrigen er netop slut. Krisen er overvundet. Yorks sol skinner over hele landet. Kun en mand kaster skygge over fredens glæde. Hvor langt vil Richard af Gloucester gå for at få en plads i solen?

Shakespeares Richard III hører til blandt de absolutte hovedværker i vores overleverede historier om, hvad det vil sige at være menneske til alle tider. Skønt handlingen udspiller sig i et England der for længst er forbi, træder Shakespeares psykologiske og sproglige mesterskab frem i en række præcise portrætter af mennesker på vej op eller ned ad magtens glidebane. Mennesker der helt er vore samtidige.

På Husets Teater kan du opleve Tammi Øst i titelrollen som Richard III og Morten Burian og Lucia Vinde Dirchsen i det mægtige persongalleri omkring ham.

Medvirkende

TAMMI ØST, MORTEN BURIAN & LUCIA VINDE DIRCHSEN

Bearbejdelse og Instruktion

JENS ALBINUS

Scenograf

RIKKE JUELLUND

Lyddesign

MADS LJUNGDAHL

Lysdesign

SONJA LEA

Dramaturg

PERNILLE KRAGH

Instruktørassistent

STINE TEGLGAARD

Oversættelse

Edvard Lembcke, bearbejdet af Erik H. Madsen (1977), og igen af Jens Albinus (2018) med enkelte lån fra Niels Brunse (2000)

Billetpriser

200-150 kr./130-80 kr. for unge u. 25 år. (+10 kr. i billetgebyr)

Ungdomsrabat

Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet

Varighed

2 timer og 15 minutter, inkl. pause

Tammi Øst modtog Teaterpokalen 2018 for sin præstation i RICHARD III. I prisoverrækkelsestalen var ordene blandt andet: ”Tammi Øst gav los i en præstation, der umiddelbart virkede hæmningsløs, næsten vrængende. Hendes attak var furiøst fra første færd – ordene faldt snart som beskidte øksehug, der måtte inficere de sår, de forvoldte. Snart føg de omtrent sanseligt nydelsesfuldt af munden som maskinpistolsalver.”

LÆS MERE HER

Tammi Øst blev desuden nomineret til en Reumert som Årets Kvindelige Hovedrolle 2019 for hendes Richard III. I juryens motivation stod der: “I skjorteærmer, på bare tæer og uden fysisk krone byggede Tammi Øst sin Richard III op alene med sin fantasi. Vellystigt smagte hun på magten og var med det samme frådende klar til mere. Hæmningsløst og med vildt ekspressiv energi vendte hun vrangen ud på al kongelig selvkontrol og fremviste triumferende dæmoniens vrængende forside. Fælt og forrygende!”

LÆS MERE HER