★★★★★

"En strøm af informativ madpoesi"

Kultunaut

★★★★

""Pålæg" er med andre ord lige til at spise"

Berlingske

"Kamilla Wargo Brekling formår med et meddigtende spillerhold at fremelske situationer ladet med levet liv, forløjet liv og uladsiggørligt liv"

Weekendavisen

★★★★

"Det er enkelt og underholdende. Vel(be)kommen på Husets Teater"

Teateranmeldelse

★★★★

"Kamilla Wargo Brekling har skeen i hånden og serverer fire dygtige skuespillere i sin vante form – meget fragmenteret, minutiøst koreograferet og gennemarbejdet til mindste detalje"

Anmelderiet

★★★★

"Et fantastisk stykke madpoesi udover alle smagsgrænser"

XQ28

"De fire aktører er både "samlet, nippet og råsyltet" og kan bestemt fyre deres replikker af"

Politiken

"Der er sjovt ved truget på Husets Teater"

Gregers DH

Pålæg

20 nov. — 11 dec. 2010

En direkte transmission fra et fladt land med topmave. Et gæstespil af Rundt på Gulvet.

Husets Teater bød på utraditionel buffet, da Rundt på Gulvet præsenterede urpremieren på PÅLÆG. En forestilling med salte, sure og søde scener fra et moderne liv, instrueret af Reumertvinderen, Kamilla Wargo Brekling.

PÅLÆG er en forestilling om mad. Mad er fantastisk. Vi elsker mad. Det er stor kærlighed. Vi tænker på mad, vi taler om mad, og vi handler, koger, steger, spiser. Aldrig er der f.eks. blevet lavet så meget mad på tv – men hvad ved vi egentlig om den mad, vi spiser? Og hvor meget af det, vi ved, er bare noget, vi har hørt? Samtidig er der et imponerende fokus på kost og sundhed, og letter vi lidt på grydelåget, er vores forhold til mad måske ikke altid lutter kærlighed. Men hvis der er sprækker i madglæden, hvad går dét så egentlig ud på?

PÅLÆG er et poetisk og humoristisk portræt af fire danskere, der fylder sig med alt fra rullepølse til reality shows. Mange emner kommer på bordet: sult, brøndkarse, takt og tone, feta, Afrika, opkast, sex, kødsved og meget mere. Holdningerne er delte; kundskaberne varierende, og som aftenen skrider frem, kommer der flere og flere mentale deller i spil. Det er ikke altid kønt, men ofte er det underholdende – og så er der plads til en dans ind imellem.

PÅLÆG byder på friturestegte tekster og sprøde koreografier i en livsbekræftende og musikalsk forestillingsmontage med bl.a. en til lejligheden ny komposition af Hess is More.

Medvirkende

Merete Byrial, Susanne Bonde, Kristofer Krarup, Rasmus Hammerich

Tekst

Kamilla Wargo Brekling i tæt samarbejde med de medvirkende

Idé og koncept

Merete Byrial

Iscenesættelse

Kamilla Wargo Brekling

Scenografi

Rebecca Arthy

Koreograf

Karina Dichov Lund

Musik

Hess is More m.fl.

Lysdesign

Antonio Rodrigues-Andersen

Lyddesign

Rasmus Kreiner

Gæstespil

Rundt på Gulvet

Støttet af