Overgang

22 feb. — 17 mar. 2017

En forestilling af Teater Rio Rose om forvandling og nye perspektiver.

Hvad sker der med mennesket efter de 50 år? Hvordan opleves det for kvinder og mænd at nå overgangs-alderen? Kroppen ændrer sig og tingene er ikke, som de har været. Men kan vi finde os selv i livets sensommer? Kan vi finde det skønne og humoristiske midt i alle for-andringerne? Og hvad sker der, når denne særlige livsperiode møder hverdagens gøremål, frustrationer og smukke øjeblikke?

Overgange kan åbne for befriende forvandlinger, svimlende transformationer og nye perspektiver. En anden form for frihed og sikkerhed – eller usikkerhed. Overraskende ændringer af krop og sind. Måske også nye muligheder? Alt er i forandring, og vi skal igen finde vores ståsted.

Med OVERGANG vil Teater Rio Rose undersøge alle sider, vinkler og paradokser af mænd og kvinders over-gangsalder. Den tid, hvor man er gammel i den første del af livet, og helt ny i den sidste.

Teater Rio Rose har allieret sig med den internationalt anerkendte amerikanske koreograf Julie Stanzak (Tanztheater Wuppertal, Tyskland). I OVERGANG vil de sammen forsøge at skabe et sensuelt, symbolsk og højæstetisk univers, der med sin genkendelighed, varme og ærlighed skal åbne perspektiver uden at komme med et facit.

 

Idé

Anette Katzmann

Medvirkende

Anette Katzmann & Morten Nielsen

Instruktør & scenografi

Tove Bornhøft

Koreograf

Julie Anne Stanzak (tANzthEAtER WuppERtAl)

Instruktørassistenter

DEliA tRicE, fRANziSKA KOllER

Konsulent

Folmer Kristensen

Manuskript

Holdet

Producent

Teater Rio Rose

Varighed

Ca. 1 time og 20 minutter

Billetpriser

200-150 kr./130-80 kr. for unge u. 25 år. Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet.

Støttet af

Biografier

MORTEN NIELSEN - skuepiller

Morten Nielsen er født i 1966 og uddannet på Statens Teaterskole i 1992. Han har arbejdet freelance på flere teatre bl.a. Hotel Pro Forma, Aalborg Teater, Aarhus Teater, Café Teatret og Det Kgl. Teater. De sidste 8 år har Morten sideløbende med sit traditionelle teaterarbejde arbejdet i feltet teater/erhvervsliv i Rejsescenen og TeaterSpektrum. Særligt har han arbejdet med forumteater og andre former for interaktivt teater. Morten har desuden udviklet idé og koncept til projektet MED ANDRE ØJNE, produceret af Global Stories.

ANETTE KATZMANN - skuespiller

Anette Katzmann er født i 1960 og uddannet på Aarhus Teaterskole v. Aarhus Teater i 1989. Hun har arbejdet freelance på bl.a. Bellevue Teatret, Aarhus Teater, Bådteatret, Kaleidoskop, Det lille Teater som både skue- og dukkespiller og som fast skuespiller i Teater Rio Roses mange forestillinger. Anette har ligeledes været meget aktiv i både TeaterSpektrum og Rejsescenen de sidste to årtier. Desuden er hun pt. aktuel i ”Arvingerne” på DR.

TOVE BORNHØFT - instruktør

Tove Bornhøft er født i 1956 og har været instruktør og kunstnerisk leder af Teater Rio Rose siden 1985. Toves kollektive arbejdsmetode, hvor forestillingen skabes sammen med de medvirkende, har ført mange priser og præmieringer med sig. Hun har desuden været medinitiativtager til den nu lukkede forening Scenekunstnere Uden Scene (SUS). Med OVERGANG er det tredje gang Tove og Teater Rio Rose indtager Husets Teater.

JULIE ANNE STANZAK - koreograf

Julie Anne Stanzak er født i 1959 og er uddannet på flere balletskoler i USA gennem 70’erne, både Minneapolis, New York og Washington. Julie har siden 1986 været fast danser på Tanztheater Wuppertal i Tyskland, hvor hun har rejst i hele verden med Pina Bauschs-forestillinger og dermed medvirket i en lang række af forestillinger såvel solo som ensemble. Siden 1990 har Julie koreograferet en række forestillinger for adskillige internationale dansekompagnier.