Og nu: Verden!

20 feb. — 19 mar. 2016

Det såkaldte udenfor, siger mig ikke en skid.

En ung kvinde i en lejlighed. Verden udenfor er faretruende – fyldt med karriereræs, fitnesscentre, stress og skammen over ALDRIG at være succesrig nok. Der er så mange muligheder, hun kan alt, men hvad skal hun gøre? Nej, så er det mere sikkert at blive indenfor. Med internettet. Hun chatter, logger på Skype, og sms’er tikker ind …

OG NU: VERDEN! er ny tysk dramatik, der i 2014 blev kåret til årets stykke af det anerkendte magasin Theater Heute. Et ukontrolleret og komisk vredesudbrud fra en ung kvinde, der har fået nok.

Medvirkende

Christine Sønderris, Stine Gyldenkerne & Nanna Cecilie Bang

Tekst

Sibylle Berg

Oversættelse

Stine Pilgaard

Instruktion

Liv Helm

Scenograf

Nathalie Mellbye

Lyddesign

Ditlev Brinth

Lysdesign

Mads Vegas

Billetpriser

150-200 kr./80-130 kr. for unge u. 25 år. Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet.

Støttet af

Biografier

CHRISTINE SØNDERRIS – skuespiller

Født 1981 og uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen v/ Aarhus Teater i 2009. Hun debuterede med forestillingen Tom Waits Teaterkoncert på Aarhus Teater i Eva Jørgensens instruktion. Siden har hun medvirket i forestillinger over hele landet, først som en del af skuespillerensemblet på Mungo Park Kolding i 2009-2011, hvor hun medvirkede i bl.a. Grenzen, Agnes Cecilia, En aften med Johnny og Mungo Park Gæstebud. I 2013-2014 var hun ligeledes ensemble-skuespiller, denne gang på Teater Momentum i Odense, hvor hun bl.a. medvirkede i forestillingerne Gæld, Brudevals og Komme-dit-Rige. Udenfor perioderne som ensemble-skuespiller har Sønderris spillet med i Forbrydelse og Straf (2012) på Grønnegade Teater, Halvt Helt (2014) på Det Lille Teater, De Overlevende (2015) på Betty Nansen Teatret og senest i Syg Ungdom (2015) på Odense Teater. Christine Sønderris modtog i 2011 Reumerts talentpris for sit spil i En Aften Med Johnny. Hun har udover sit virke som skuespiller desuden været en del af optagelsesjuryen for Statens Scenekunstskoles skuespillerlinje i 2013.

NANNA CECILIE BANG – skuespiller

Født 1987 og uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen v/ Aarhus Teater i 2014. Hun medvirkede i december 2014 i forestillingen Folkeskolereformen på Mungo Park Kolding, en præstation hun siden modtog Reumerts talentpris for i foråret 2015. Udover sit virke som skuespiller, er Nanna Cecilie Bang også dramatiker, og har bl.a. forfattet radiodramaet Frisk luft, besøg og fri tandpleje (2014) for AKT 1, som siden er blevet spillet på Danmarks første festival for lyddramatik, FLYD også i 2014.

STINE GYLDEKERNE – skuespiller

Født 1984 og uddannet skuespiller fra Schauspielschule Berlin ved Europäisches Theaterinstitut også kaldet ETI i 2014. Hun debuterede med afgangsforestillingen Philoktet (2014) og spillede senere samme år med i Die Raben (2014) begge på ETI. Hun havde sin danske debut med Den Sidste Nat (2014) for Mammut Teatret i København også i Liv Helms instruktion og medvirkede desuden i Jul no. 1 på Sydhavn Teater samme år. I 2015 har man kunnet opleve Stine Gyldenkerne i Kirsten Delholms Kosmos+ og i urpremieren på Spredt af Amanda Ginman i Camille Langdals instruktion på Københavns Musikteater. Skuespillet fik repremiere på Teatret ved Sorte Hest under teaterfestivalen CPH Stage. Stine Gyldenkerne har desuden bragt Og Nu: Verden! til Danmark efter at have set opførelsen i Berlin i 2014.

LIV HELM – instruktør

Født 1985 og uddannet instruktør fra Statens Scenekunstskole i 2015. Liv Helm har allerede forud for sin afgang været meget aktiv på den danske scene, hvor hun bl.a. iscenesatte den anmelderroste Hamlet Dekonstruktion (2008) i samarbejde med teatergruppen Aktoratet på vækstlagsfestivalen Vildskud. Forestillingen blev så godt modtaget, at den siden fik repremiere på Teater Får302. I 2010 blev hun sat til at instruere afgangsholdet fra Teaterskolen Holberg i forestillingen Affaldet, Byen og Døden af Rainer Werner Fassbinder. I sin tid på Statens Scenekunstskole har Helm prøvet kræfter med en håndfuld stærke, klassiske tekster, bl.a. Sara Kane, Elfriede Jelinek, Bertold Brecht og Henrik Ibsen. Kort før sin afgang instruerede hun Overload (2014) for Odense Teater, en forestilling som siden modtog Juryens særpris ved Årets Reumert 2015. I 2015 instruerede Liv Helm også lydperformancen Lukketid, for AROS kunstmuseum i Aarhus og forestillingen Salamimetoden på Aarhus Teater. Og Nu: Verden! bliver således hendes københavner-debut.

NATHALIE MELLBYE – scenograf

Født 1984 i Norge og uddannet scenograf fra Statens Scenekunstskole i 2012. Efter afgangsforestillingen Walden: rekonstrueret (2012) havde Mellbye sin professionelle debut på Husets Teater med forestillingen Det Blå Blå Hav (2013). Samme år kunne man opleve hendes scenografi til forestillingen Aeneaderne på Københavns Musikteater og til Das Unheimliche på Teater Katapult i Aarhus. I 2014 var stod hun bag scenografien på Heidi på Teater Grob, samt turneforestillingen 839 Dage. I sommer var hun med på det kunstneriske hold på den interaktive vandreforestilling Byen Bag Skoven (2015) på Odsherred Teater og Martyrer (2015) på Teatret Svalegangen i Aarhus var også i Mellbyes scenografi.

DITLEV BRINTH - lyddesign

Født 1987 og uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2012. Ditlev Brinth havde sin profesionelle debut på HUSETS TEATER med “DET BLÅ BLÅ HAV” (2012). Herefter har han arbejdet på forestillinger i både ind og udland – bl.a. Det Kgl. Teater, Odense Teater, Hotel Pro Forma, Thalia Theatern (Hamborg) m.fl. Udover sit virke på teatret arbejder Ditlev som lydkunstner og har haft værker på bl.a. AROS, CISTERNERNE og WILLUMSENS MUSEUM. Netop kombination af lyddesign og lydinstallationskunst er en stor del af Ditlevs virke, hvor han ofte bruger auditive og rumlige objekter som en del af designet. Udover at producere underviser Ditlev også på Statens Scenekunstskole i konceptudvikling. Man kan for tiden også høre hans arbejde på Odense Teaters “Lad Den Rette Komme ind” (2016).