Statens Kunstfond har udpeget Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning til Hovedstadens nye kuraterede gæstespilscene

www.kunst.dk – 17. december 2020

 

Husets Teater i Kødbyen og Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro bliver Hovedstadens nye kuratede gæstespilsscene. I de næste fire sæsoner vil deres teater- og udstillingsrum huse scenekunstnere og nye formater, og de vil arbejde med at styrke synligheden af scenekunsten over for nye publikumsgrupper. Der støttes med 2.5 mio. kr. pr sæson.

 

LIV HELM, KOMMENDE KUNSTNERISK LEDER AF HUSETS TEATER OG DINA VESTER FEILBERG, DIREKTØR PÅ DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING:

 

“Det er en ubeskrivelig stor glæde for Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning at tilbyde vores teater- og udstillingsrum til glæde for kompagnier og scenekunstnere i det frie felt. Særligt i en tid, hvor mange selvproducerende grupper er hårdt ramt af nedlukning og aflysninger, er det virkelig dejligt at se frem til bedre produktionsforhold, scenerum og profilering af deres arbejde. De selvproducerende gruppers arbejde og værker er vigtige for dansk scenekunst og billedkunst. De bidrager til udviklingen af kunstarten ved at bringe nye formater og arbejdsformer i spil.”

Det er Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, der har haft et open call ude efter en aktør som kan løfte opgaven med at kontekstualisere, præsentere og udvikle den frie scenekunst.

 

LARS SEEBERG, UDVALGSLEDER SIGER:

 

”Vi er sikre på, at Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning på forbilledlig vis vil løfte opgaven med at sætte en kontekst for den frie scenekunst og ikke mindst bidrage til udvikling af den. Der er tale om to stærke organisationer, som har et godt og skarpt blik for nye formater, tværkunstnerisk synergi og den fri scenekunst generelt. Vi ser også frem til at følge det vigtige arbejde med at appellere til flere og andre publikumsgrupper end sædvanligt. Det bliver også spændende at følge, hvordan de to institutioners ambitioner udfolder sig og se hvordan der også kan suppleres med andre og større scener og rum fx i forbindelse med internationale gæstespil. Vi glæder os meget til at se resultater af samarbejdet”.

Liv Helm, kommende kunstnerisk leder af Husets Teater og Dina Vester Feilberg, direktør på Den Frie Udstillingsbygning glæder sig til at kunne være med til at udvikle scenekunsten, særligt også i feltet mellem scenekunsten og billedkunsten.

”Vi glæder os til at skabe et hjemsted for kompagnier, hvor vi kan udvikle scenekunsten i alle faser af et værks tilblivelse. Vi ser frem til at co-producere og præsentere værker af danske scenekunstnere og til at genindsætte København i et flow af internationale forestillinger, hvor vi sammen med dygtige samarbejdsscener og festivaler skal vise international scenekunst i København. Når coronaen ellers tillader det, kan publikum virkelig glæde sig til store oplevelser i krydsfeltet mellem teater, performance og billedkunst.”

 

DEN NYE KURATEREDE GÆSTESPILSSCENE

 

Bevillingen løber over fire år fra og med sæson 2021/22 til og med sæson 2024/25. Der ydes et tilskud på 2.5 mio. kr. pr sæson.

Se hele pressemeddelelsen på Statens Kunstfonds hjemmeside her.