"Teatrets tyngdekraft ophæves"

Politiken

"Original, legende og tankevækkende"

Berlingske

"Internationalt format"

Jyllands Posten

"Fænomenal forestilling"

Information

"Uforglemmelig oplevelse"

Teaterkalenderen

"Magisk godt teater"

Gregers DH

Non-Stop

20 sep. — 1 nov. 2008

En rejse i rummet. Turnéforestilling.

NON-STOP var PLAN-B’s sidste urpremiere. Men forestillingen var på ingen måde udspillet, da teatret lukkede: “Da vi i 2008 havde spillet en måned på PLAN-B med overstrømmende begejstring fra både anmelderne og et bredt publikum, opdagede vi, at NON-STOP langt fra var færdig med at leve. Vi havde lyst til at få den afsted på turne både herhjemme og i udlandet, og derfor tog vi den med os til Husets Teater. Første turne gik til Tampere Teater Festival i Finland sidste år, så blev vi inviteret til ILT09 i Århus i juni, og senest var vi udtaget til den internationale showcase p@rt.dk i København i november 2009”, udtaler Simon K. Boberg, der både har skrevet og instrueret NON-STOP.

 

NON-STOP er et knugende rumeventyr om at sætte livet og kærligheden på spil for at finde svarene på universets gåder. I skarp konkurrence med alverdens mænd af den rette støbning, er den unge danske major Tom nøje udvalgt til en farefuld mission. Som det første menneske nogen sinde skal han med noget nær lysets hastighed rejse ud af vores solsystem med kurs mod et område i nærheden af stjernen Sirius. Her er der for kort tid siden opdaget et sort hul, som Tom skal observere på tætteste hold. Men rejsen ud i det ukendte og ensomheden i rumskibet har sin pris, og de svar han er rejst ud for at finde, viser sig kun at rumme endnu flere spørgsmål …

NON-STOP er fortsættelsen af en udforskning af egentligt teater kombineret med animationsteater, som begyndte med den roste udviklings- og turnéforestilling Brudstykker af min marionetdukkes bekendelser (2006-07). Til NON-STOP samledes holdet igen; denne gang med skuespiller/dukkefører Bo Carlsson og det unge talent Joen Højerslev på scenen udover skuespiller/dukkefører Peder Holm Johansen. Carl Press (Reumertvinder 2007) skabte fire fantastiske dukker specielt til forestillingen, og med flere hundrede lysstofrør skabte Edward Lloyd Pierce et betagende lyshav af en scenografi samt lysdesign sammen med Mads Vegas. Lyddesigner Jes Theede satte fuld rumklang på lydkulissen, og den amerikanske instruktør, koreograf og dukkekapacitet Dan Hurlin var med som konsulent i dele af prøveforløbet.

Medvirkende

Joen Højerslev, Peder Holm Johansen & Bo Carlsson

Tekst og instruktion

Simon K. Boberg

Scenografi

Edward Lloyd Pierce

Lysdesign

Edward Lloyd Pierce & Mads Vegas

Lyddesign

Jes Theede

Dukkeudvikling

Carl Press

Konsulent

Dan Hurlin