Muleum

27 okt. — 17 nov. 2018

Erlend Loes roman sat i scene af Hans Rønne. Et gæstespil af Teatret.

Afmagten og meningsløsheden, der naturligt følger med et smerteligt tab, passer dårligt ind i vores moderne individualistiske livssyn. Tidligere tiders fælleskab, rituelle handlinger og tro på en større mening, er erstattet med krav om at have det godt og have tjek på tingene.

Efter at 18-årige Julie mister hele sin familie i et flystyrt, går der uendelige psykologtimer, forslag om køb af en hund og anden ulidelig lavpraktik i omgivelsernes velmenende sorgterapi. Hun beslutter sig for at stikke af og gå på en dramatisk jagt efter sin egen død. I hendes kamikazelignende kamp for at undgå livet, banker hun lige ind i det.

MULEUM er baseret på den meget populære norske forfatter Erlend Loes roman af samme navn. Husets Teater opsatte i 2017 en anden roman af Loe, STATUS, som Loe selv overværede og efterfølgende kaldte ”Praktfull”.

MULEUM er et gæstespil af TEATRET, der i 1984 blev etableret af Hans Rønne og Gitte Baastrup.I 2017 vandt Hans Rønne Teaterpokalen, der uddeles af Foreningen af Danske Teaterjournalister. I begrundelsen lød det:

Der er kun en teatermand i Danmark som Hans Rønne, hvis teater ofte foregår langt væk fra storbyen. I denne kunstners verden er der kun det ægte og sublime, og han insisterer på at bruge teatret til at skildre det, der foregår mellem helt almindelige mennesker. Hans Rønne er den teaterinstruktør, der forstår os almindelige danskere bedst lige nu. Som instruktør kan han noget ganske særligt med sine skuespillere. Han kan få dem til at spille så hudløst ærligt, at man tit tror, at det er deres egne hemmeligheder, de afslører i forestillingen”.

HØR HANS RØNNE FORTÆLLE OM MULEUM TIL KULTUREN PÅ P1

Medvirkende

Marie Mondrup

Instruktion

HANS RØNNE

Efter roman af

ERLEND LOE

Dansk oversættelse

SUSANNE VEBEL

Bearbejdelse

LÆRKE SANDERHOFF

Scenograf

GITTE BAASTRUP

Lysdesign & teknik

POUL JEPSEN

Lyddesign

DANIEL FOGH

Instruktørassistent

STINE TEGLGAARD

Producent

Teatret

Billetpriser

150 kr./80 kr. for unge u. 25 år. (+10 kr. i billetgebyr)

Ungdomsrabat

Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet

Varighed

1 time og 20 minutter, uden pause

Biografier

MARIE MONDRUP – Skuespiller

Født i 1976 og uddannet på Det Danske Musical Akademi i 2004 og Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2008. Mondrup har medvirket i flere film og tv-serier, heriblandt KLOVN – THE MOVIE (2010), KVINDEN I BURET (2013), LIVVAGTERNE (2009-2010) og DICTE (2013). Marie Mondrups karriere på de danske teaterscener spænder bredt og af nyere produktioner kan bl.a. nævnes KERTEMINDEREVYEN (2018), BELLEVUE BADEHOTEL (2018) og KOMEDIEN HVOR ALT GÅR GALT (2017). Marie Mondrup har medvirket i flere af TEATRETs produktioner, bl.a. LEV MENNESKE (2017) og MULEUM bliver hendes første monolog.

HANS RØNNE – Instruktør

Født i 1953 og mødte første gang teatret i 1979, da han efter endt læreruddannelse aftjente sin værnepligt som militærnægter på et gruppeteater i Aarhus. I 1984 stiftede han den selvejende institution TEATRET sammen med scenograf Gitte Baastrup. I 2017 vandt Hans Rønne Teaterpokalen, der uddeles af Foreningen af Danske Teaterjournalister. Desuden har Hans Rønne i oktober 2018 modtaget Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse, som er en af de fineste anerkendelser i Danmark.

LÆRKE SANDERHOFF – Bearbejdelse

Lærke Sanderhoff har en bachelorgrad i dramaturgi fra Aarhus Universitet i 2001 og derudover blev hun i 2004 uddannet dramatiker ved Aarhus Teater. I 2008 skrev Sanderhoff manuskriptet til teaterstykket KLUMPFISKEN som vandt en Reumert for ”Årets store, lille forestilling”. Lærke Sanderhoff har ligeledes, sammen med instruktør Søren Balle, skrevet manuskriptet til filmadaptionen af KLUMPFISKEN, som vandt Robertprisen for bedste adapterede manuskript i 2015. Lærke Sanderhoff er i dag et af bestyrelsesmedlemmerne i Danske Dramatikeres Forbund.

GITTE BAASTRUP – Scenograf

Født i 1955 og er uddannet designer i 1976 og debuterede som scenograf i 1981. I 1984 stiftede hun TEATRET sammen med Hans Rønne. Udover arbejdet i TEATRETS regi har hun været tilknyttet som scenograf og kostumier på til en lang række teatre over hele landet.

POUL JEPSEN – Lysdesign og teknik

Født i 1954 og uddannet billedhugger fra Århus Kunstakademi 1979. Poul Jepsen arbejder som skulptør og billedhugger med base i eget værksted og bronzestøberi i Odder. Jepsen har siden 1980 udstillet skulpturer alene og i gruppesammenhæng i gallerier og kunstforeninger. Jepsen arbejder sideløbende som freelance teatertekniker og været tilknyttet TEATRET som teatertekniker siden 1991.

DANIEL FOGH – Lyddesign

Daniel Fogh studerer lyddesign på Den Danske Scenekunstskole i København og bliver færdiguddannet i sommeren 2019.