Litteratursmagninger #3

28 — 28 feb. 2019

Forlaget Rosinante&co og Husets Teater indgik i 2017 et nyt samarbejde, der har til formål at præsentere og forene litteratur og scenekunst.

Litteratursmagninger har tidligere præsenteret smagsprøver på bøger fra et skønsomt mix af etablerede og nye forfattere som Caroline Albertine Minor, Tine Høeg, Ida Holmegaard, Kamilla Hega Holst, Jonas T. Bengtsson, Lone Hørslev, Morten Ramsland, Jesper Wung-Sung, Emma Bess, Julia Butschkow, Nanna Goul og Nikolaj Zeuthen.

Smagsprøverne har været højtlæst af skuespillere som Jens Albinus, Marina Bouras, Morten Burian og Charlotte Munck.

Torsdag d. 28. februar vender Litteratursmagninger tilbage og denne gang leverer Forlaget Rosinante&co nogle af de bedste, nye bogudgivelser, som vil blive læst højt af nogle af landets fremmeste skuespillere, der alle er aktuelle i Husets Teaters kommende sæson.

Forfattere

Alberte Winding, Line Maria Lång, Lone Hørslev, Dennis Gade Kofod, Morten Ramsland, Rasmus Nikolajsen & Lotte Kirkeby

Skuespillere

Jens Albinus, Marina Bouras & Steen Stig Lommer

Billetpriser

50 kr.

Forfatterne

Alberte Winding: KASTEVIND

Alberte Winding er sangskriver og tekstforfatter. Hun debuterede som forfatter i 2006 og har siden udgivet en række bøger for voksne, unge og børn. I Kastevind fortæller Winding om de poetiske, smertelige, glædefyldte og afgørende øjeblikke fra hendes barndom og tidlige ungdom.

Line-Maria Lång: BLÅ TIGER

Line-Maria Lång debuterede med novellesamlingen Rottekonge i 2009 og hendes første roman Artiskokhjerte  fra 2014 blev modtaget med imponerende anmeldelser. Blå Tiger er et skævt, psykologisk portræt af den unge kvinde, Timian, der ikke kan lade være med at leve sig ind i alt og alle omkring sig. En roman om vrangbilleder og klarsyn og det farlige ved at føle sig udvalgt.

Lone Hørslev: DAGENE ER DATA

Lone Hørslev har flere digtsamlinger i bæltet; Tak, Ærgerligt, Ærgerligt, Lige Mig, Jeg ved ikke om den slags tanker er normale og La’ Os, romanerne; Fjerne Galakser er kedelige, Naturlige Fjender, Sorg og Camping og Dyrets År, samt novellesamlingen En Ordentlig Mundfuld. Hørslevs nyeste digtsamling Dagene er data er blevet strålende modtaget af anmelderne. Hørslev har modtaget en række priser, blandt andre Michael Strunge-prisen (2004), Jytte Borberg Prisen (2009) og Beatriceprisen (2014).

Dennis Gade Kofod: FOLKEMØG

Dennis Gade Kofod er født i Randers, men er vokset op på et afsidesliggende badehotel på Balka syd for Nexø på Bornholm. Dennis Gade Kofod debuterede i 2005 med Anskudte Dyr og har siden skrevet en række romaner, børnebøger, teaterstykker og essays, heriblandt romanen Nexø Trawl (2007). Folkemøg er en fantasyroman om magtens grusomhed og folkedybets destruktive brutalitet. I 2014 modtog Kofod Statens Kunstfonds treårige stipendiat.

Morten Ramsland: LYSKABINETTET

Morten Ramsland debuterede som forfatter i 1993 med digtsamlingen Når Fuglene Driver Bort og har siden udgivet romanen Akaciedrømme (1998), succesromanen Hundehoved (2005), som er oversat til 20 sprog, Sumobrødre (2011), Æg (2017) og senest Lyskabinettet, en tankevækkende, morsom og snørklet historie om at finde sig selv og sin seksualitet på ny. Morten Ramslands Hundehoved blev bl.a. tildelt: Independent Best Book of The Year 2007, De Gyldne Laurbær 2006 og Læsernes Bogpris 2006.

Rasmus Nikolajsen: HVAD SKAL VI MED AL DEN SKØNHED?

Rasmus Nikolajsen brød igennem med debuten Digte Om Lidt (2000) og har siden skrevet fire digtsamlinger, blandt andet Socialdemokratisk Digt, som blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris. Rasmus Nikolajsen har desuden udgivet romanen: I Athen (2009) og novellesamlingen: Den Ulykkelige Boghandler (2012). Nikolajsens digtsamling Tilbage Til Unaturen blev tildelt Kritikerprisen 2016. Hvad Skal Vi Med Al Den Skønhed er et efterårslangdigt. Én lang sætning, der forsøger at følge med efteråret imens det folder sig ud.

Lotte Kirkeby: DE NÆRMESTE

Lotte Kirkeby er tidligere forlagsredaktør på Gyldendal og har siden 2007 arbejdet som selvstændig journalist, redaktør, oversætter og anmelder. Kirkeby har været medforfatter til fagbøger om barsel, alderdom, skilsmisse og debuterede med Jubilæum (2016) som skønlitterær forfatter. De Nærmeste handler om tre søskende møde i deres barndomshjem efter forældrenes død.

Skuespillerne

Jens Albinus

Kendt for sine roller på både film, tv og teatret. Albinus har modtaget flere priser, bl.a. vandt han i 2003 både Årets Robert og Bodil-prisen for hovedrollen i filmen At kende Sandheden. Han har modtaget Årets Reumert for Bedste Mandlige Hovedrolle i 2009 og igen i 2012.

Marina Bouras

Har slået sine folder i en lang række film og tv-produktioner. Siden 1996 har Bouras også medvirket i teaterproduktioner på bl.a. Det Kongelige Teater og Nørrebro Teater. I 2017 modtog hun Årets Reumert som Bedste Kvindelige Hovedrolle i forestillingen Ren på Husets Teater.

Steen Stig Lommer

Har medvirket i et væld af teaterforestillinger og i over 50 forskellige film- og TV-produktioner. i 1994 modtog han en Dirch som Årets Revykunstner. Siden 2004 har Steen Stig Lommer været teaterchef på Grønnegårds Teatret.