Litteratursmagninger #2

25 — 25 apr. 2018

Forlaget Rosinante&co og Husets Teater indgik i 2017 et nyt samarbejde, der skal præsentere og forene litteratur og scenekunst.

Ved den første Litteratursmagninger kunne man opleve skuespillerne Jens Albinus, Marina Bouras og Laura Skjoldborg højtlæse smagsprøver på bøger fra forfattere som Caroline Albertine Minor, Tine Høeg, Ida Holmegaard, Kamilla Hega Holst, Jonas T. Bengtsson, Lone Hørslev og Morten Ramsland.

Onsdag d. 25. april vender Litteratursmagninger tilbage og denne gang leverer Forlaget Rosinante&co nogle af forårets bedste, nye bogudgivelser, som vil blive læst højt af nogle af landets fremmeste skuespillere, der alle er aktuelle i Husets Teaters næste sæson.

Litteratursmagninger er GRATIS, men billetter skal bestilles.

Forfattere

Nanna Goul, Emma Bess, Jesper Wung-Sung, Nikolaj Zeuthen & Julia Butschkow

Skuespillere

Charlotte Munck, Jens Albinus & Morten Burian

Forfatterne

Nanna Goul: ERLE PERLE

Goul er forfatter samt kritiker og skribent ved Dagbladet Information. Hendes første roman Privat skov udkom i 2012 og senest udkom hendes roman Erle Perle (2017).

Emma Bess: MØDRE, DØTRE, SØSTRE

Er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede i 2018 med den stærkt anmelderroste novellesamling Mødre, døtre, søstre.

Jesper Wung-Sung: EN ANDEN GREN

Wung-Sung debuterede i 1998 med novellesamlingen To ryk og en aflevering og har siden skrevet en lang række bøger for både børn, unge og voksne. I februar 2018 vandt Wung-Sung De Gyldne Laurbær for sin nyeste udgivelse En anden gren.

Nikolaj Zeuthen: BUEMUNDET GUITARFISK

Zeuthen debuterede med digtsamlingen Oliebål i 2009 og udgivet både flere digtsamlinger, skuespil, tegneserier og romaner som Verdensmestre (2010). Hans seneste udgivelse er romanen Buemundet guitarfisk, der udkom i 2018.

Julia Butschkow: GRANIT

Butschkow debuterede i 1997 med digtsamlingen Lykkekomplex og har siden skrevet romaner, noveller, kortprosa og skuespil. I 2009 fik hun sit gennembrud med romanen Apropos Opa. Butschkow modtog i 2017 Jan Sonnergaards Mindelegat og i 2018 udkom hendes seneste bog, novellesamlingen Granit.

Skuespillerne

Jens Albinus

Kendt for sine roller på både film, tv og teatret. Albinus har modtaget flere priser, bl.a. vandt han i 2003 både Årets Robert og Bodil-prisen for hovedrollen i filmen At kende Sandheden. Han har modtaget Årets Reumert for Bedste Mandlige Hovedrolle i 2009 og igen i 2012.

Charlotte Munck

Ligeledes kendt fra en lang række teaterroller og i særdeleshed fra kæmpesucceser som filmene En kort, en lang, Mens vi lever, samt tv-serierne Anna Pihl og Rita. Munck har flere gange været nomineret til både Robert- og Bodil priser.

Morten Burian

Burian var i mange år fast tilknyttet henholdsvis Aarhus Teater og Aalborg Teater, hvor han på sidstnævnte etablerede den eksperimenterende scene Transformator. Burian har medvirket i et hav af toneangivende teaterforestillinger og modtog i 2010 en Reumert for Bedste Mandlige Birolle.