Kong Lear

9 sep. — 10 okt. 2023

Daddy issues

Bestil billet

Cordelia har sat sin far stævne. Hun vil have en undskyldning for at han har svigtet hende, men kan hun få det, eller kaster hun både sig selv og ham ud i et stormvejr, som gør dem begge om muligt endnu mere desorienterede?

Shakespeares fortælling om Kong Lear handler om en aldrende far, der gør sin yngste datter Cordelia arveløs. I denne version er Shakespeares tragedie skåret ind til far og datter på scenen, og går tæt på deres konflikt og længsel efter forsoning.

“Når jeg skærer Shakespeares drama ned til to karakterer, far og datter, så er det for at kunne fordybe mig i den relation og give skuespillerne stor frihed til at rejse langt ind i deres forhold, og forhåbentlig vise publikum noget helt særligt om netop sådan en relation.” – Liv Helm

Teaterchef Liv Helm er blevet kaldt én af sin generations vigtigste instruktører. Med sin version af Kong Lear arbejder hun videre med sine kompromisløse og toneangivende klassikerfortolkninger efter succesforestillingerne ‘Lille Eyolf‘ (2020) og ‘Gertrud Svarer Igen (2022) på Husets Teater.

“Det jeg elsker ved Shakespeare er, at hans dramaer er ‘larger than life’. Han lader alle vores følelser udspille sig i nogle mytologiske situationer; som når Kong Lear er i et følelsesmæssigt stormvejr, og Shakespeare så lader ham blive fanget i et helt konkret uvejr. Det gør, at der både er enormt meget levet liv i hans tekster samtidig med, at der er en masse teaterfantasi, som bare er så vidunderligt underholdende.” – Liv Helm

Som Cordelia kan man opleve skuespiller og dramatiker Nanna Cecilie Bang, der bl.a. er kendt for ’Kunsten at være okay’ (2022) og ’Work Bitch’ (2022) og rollen som Kong Lear indtages af Dejan Cukic, der vender tilbage til teaterscenen efter mere end 10 år udelukkende på film og TV. Sidst Dejan Cukic stod på en scene var i forestillingen Konvolutten‘ (2011), også på Husets Teater.

Medvirkende

Dejan Čukić, Nanna Cecilie Bang

Dubleant på udvalgte dage

Özlem Saglanmak

Tekst

Liv Helm med tekster af Nanna Cecilie Bang, Dejan Cukic og William Shakespeare i Niels Brunses oversættelse. Der indgår citater fra Charlie Kaufman og Katherine Angel.

Instruktør

Liv Helm

Scenograf & kostumer

Christian Friedländer

Lyddesign & komponist

Emil Assing

Lysdesign

Christian Vest Berntsen

Instruktørassistent

Mille Lindberg Hansen

Stuntkoordinator

Anne Rasmussen

Teatermaler

David Drachmann

Systue

Hanne Mørup

Scenemester

Claus Arrildt

Forestillingsleder & rekvisitør

Pernille Mikkelsen

Teknisk elev

Nikolaj Roed Klüver

Varighed

Ca. 1 time og 30 minutter, uden pause

OBS!

Der indgår lidt vandbaseret røg i forestillingen

Billetpriser

220 kr. / 150 kr. for unge under 25 år. (+ billetgebyr). Ved min. 6 unge under 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe). Late Sale for unge under 27 år - Køb billet til 50 kroner på dagen.

Teatersal

Sort Sal

Støttet af

Medvirkende

Bag om forestillingen

Måske er du også interesseret i:

11.11 — 2.12.2023

Et requiem for fællesskabet

Made in Yugoslavia

13.01 — 10.02.2024

Tredje del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

Kassandra

22.02 — 19.04.2024

Performancefestival præsenteret af Toaster & Live Art Danmark

Managing Discomfort