Kong Lear

27 mar. — 26 apr. 2025

Daddy issues

Bestil billet

Den anmelderroste forestilling vender tilbage!

Jeg ville gerne kunne stå som den klippe du altid havde brug for. Den klippe man hører om når man blir far. Nu er du en klippe. Jeg ville ikke bare være en klippe. Jeg ville være et bjerg. Det største. Men da jeg så dig første gang da du var blevet født vidste jeg ikke hvordan jeg holdt en der var præcis som dig. En der var så lille og så voldsom. Og jeg synes det var svært at være far. Hver dag. At det skulle være hver dag.” – Kong Lear

Publikum strømmede til Kong Lear eller Daddy Issues, da forestillingen spillede i efteråret 2023. Nu er chancen der for at se eller gense Liv Helms radikale og rørende fortolkning af Shakespeares tragedie om Kong Lear.

Kong Lear eller Daddy Issues er historien om en datter, der sætter sin far stævne. Cordelia vil have en undskyldning af sin far, fordi han har svigtet hende. Men kan hun få det, eller kaster hun både sig selv og ham ud i et stormvejr, som gør dem begge om muligt endnu mere desorienterede?

Shakespeares fortælling om Kong Lear handler om en aldrende far, der gør sin yngste datter Cordelia arveløs. I denne version er Shakespeares tragedie skåret ind til far og datter på scenen, og går tæt på deres konflikt og længsel efter forsoning.

Når jeg skærer Shakespeares drama ned til to karakterer, far og datter, så er det for at kunne fordybe mig i den relation og give skuespillerne stor frihed til at rejse langt ind i deres forhold, og forhåbentlig vise publikum noget helt særligt om netop deres relation” – Liv Helm

Kunstnerisk chef Liv Helm er blevet kaldt én af sin generations vigtigste instruktører. Med sin version af Kong Lear arbejder hun videre med sine kompromisløse og toneangivende klassikerfortolkninger efter succesforestillingerne Lille Eyolf (2020) og Gertrud svarer igen (2022) på Husets Teater.

Det jeg elsker ved Shakespeare er, at hans dramaer er ’larger than life’. Han lader alle vores følelser udspille sig i nogle mytologiske situationer; som når Kong Lear er i et følelsesmæssigt stormvejr, og Shakespeare så lader ham blive fanget i et helt konkret stormvejr. Det gør, at der både er enormt meget levet liv i hans tekster samtidig med, at der er en masse teaterfantasi, som bare er vidunderligt underholdende.” – Liv Helm

Medvirkende

Dejan Čukić, Nanna Cecilie Bang

Tekst

Liv Helm med tekster af Nanna Cecilie Bang, Dejan Cukic og William Shakespeare i Niels Brunses oversættelse. Der indgår citater fra Charlie Kaufman og Katherine Angel.

Instruktør

Liv Helm

Scenograf & kostumer

Christian Friedländer

Lyddesign & komponist

Emil Assing

Lysdesign

Christian Vest Berntsen

Varighed

Ca. 1 time og 30 minutter, uden pause

OBS!

Der indgår lidt vandbaseret røg i forestillingen

Billetpriser

220 kr. / 150 kr. for unge under 25 år. (+ billetgebyr). Ved min. 6 unge under 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe). Late Sale for unge under 27 år - Køb billet til 50 kroner på dagen.

Teatersal

Sort Sal

Støttet af

Medvirkende

Bag om forestillingen

Måske er du også interesseret i:

14.09 — 12.10.2024

Gengangere