Reumertvinder: Peter Asmussen som Årets Dramatiker 2010

Reumertvinder: Edward Lloyd Pierce som Årets Scenograf 2010

★★★★★★

"Det er kort og godt noget af det bedste dramatik, jeg har set i årevis, og oven i hatten kommer, at forestillingen er sublimt spillet (...) Det her er teater, når det er bedst. En forestilling og en opsætning, der virkelig har international klasse. Alligevel vil jeg for en gangs skyld ikke foreslå, at De ser netop denne forestilling. I stedet vil jeg forlange, at De gør det! Følger de ikke dette vink med en vognstang, er De godt tosset - og hvem har dog lyst til at være det?"

Børsen

★★★★★

"Benedikte Hansen og Steen Stig Lommer folder sig skægt og krast ud i Peter Asmussens beske scener fra et parforhold på Husets Teater"

Berlingske

★★★★★

"Mesterlig iscenesættelse"

Jyllands Posten

★★★★★★

"Titlen lyder næsten abstrakt, og indholdet er fjerlet og svævende,men hver eneste scene vil sin tilskuer noget. "Ingen møder nogen" er teaterpoesi"

Frederiksborg Amts Avis

"Hvad skal Peter Asmussen skrive efter dette slutstykke? Sådan tænker man bekymret efter at have ladet sig fortrylle og forfærde af forestillingen Ingen møder nogen på Husets Teater. For er der overhovedet mere at sige?"

Information

"Det er nøjagtighedstortur af højeste karat med to så skridsikre skuespillere"

Weekendavisen



"Peter Asmussen har inddæmmet sin dramatiske form til noget nær legende perfektion"

Politiken

★★★★

"Et fint og stærkt underholdende musikalsk stykke af Peter Asmussen"

Urban

★★★★

"Peter Asmussen bruger ikke mange ord i sit nye skuespil med den afkølede og nedslående titel ’Ingen møder nogen’. Men de sidder, ordene. Lige i masken"

Gregers DH

Ingen møder nogen

16 jan. — 27 feb. 2010

Urpremiere af Peter Asmussen.

Knap et år efter succesen med musikforestillingen Bums! (2009), præsenterede Husets Teater i 2010 endnu et nyt stykke af dansk teaters måske barskeste dramatiker, Peter Asmussen.

INGEN MØDER NOGEN er et intenst kammerspil, der kommer helt ind under huden på to lidenskabelige og længselsfulde mennesker; fanget i parforholdets mønstre og vildveje. Tilsyneladende er der tale om to helt normale mennesker. En kvinde og en mand – pæne, civiliserede, ordentlige borgere, der konfronteres med fem grundsituationer i ethvert forhold; møde, venten, svigt, ensomhed og ophør. Men hvordan reagerer såkaldt normale mennesker under pres? Kan normaliteten rumme alt det, som livet også består af; begæret, hadet, kærligheden, sorgen…?

Peter Asmussens kompromisløse dialog folder sig ud og ind som melodien i et stykke musik, og menneskeskæbner opstår og udvikles gennem forskellige variationer for to stemmer og kroppe i et rum i konstant forvandling. Blandt mange andre møder vi den gravide kvinde, der forlades af sin mand; vi møder den forrådte mand, der accepterer sin elskedes svigt; vi møder manden, der nægter at godtage kvindens død, og vi oplever de to elskende, der mødes i en dans. Måske møder vi os selv?

Som kvinden og manden fik vi et helt nyt stjernepar i dansk teater; Benedikte Hansen og Steen Stig Lommer i Simon K. Bobergs iscenesættelse. Scenograf og lysdesigner Edward Lloyd Pierce stod bag det visuelle koncept, mens musiker og komponist Søren Siegumfeldt havde skabt ny musik specielt til forestillingen.

Medvirkende

Benedikte Hansen & Steen Stig Lommer

Tekst

Peter Asmussen

Iscenesættelse

Simon K. Boberg

Scenografi

Edward Lloyd Pierce

Musik

Søren Siegumfeldt