Husspektakel

26 okt. — 13 nov. 2021

Toasters åbning på Husets Teater

PROGRAM

Tirsdag 26. oktober

  • Kl. 19:30 – HOME MADE CLIMATE CONFERENCE

Onsdag 27. oktober

  • Kl. 19:30 – HOME MADE CLIMATE CONFERENCE

Fredag 29. oktober

  • Kl. 19:30 – HOME MADE CLIMATE CONFERENCE

Lørdag 30. oktober

  • Kl. 13:00 – HOME MADE CLIMATE CONFERENCE
  • Kl. 17:00 – HOME MADE CLIMATE CONFERENCE
  • Kl. 20:00 – SALON #1 AF LOGEN – KUN FOR INVITEREDE

Torsdag 4. november

  • Kl. 20:00 – SALON #2 AF TOETT

Fredag 5. november

  • 18:00 – RI:VR [ASTROTRILOGIA II]

Lørdag 13. november

  • Kl. 12:00 – SALON #3 AF HESTNES/POPOVIC

Beskrivelser

HOME MADE CLIMATE CONFERENCE

Den kuraterede gæstespilsscene TOASTER markerer sin åbning på Husets Teater med et brag. Fra d. 25. oktober og tre uger frem flytter 4 huskompagnier ind på teatret og skaber en udviklende minifestival under navnet HUSSPEKTAKEL. Home Made Climate Conference er et internationalt gæstespil af kompagniet GASTSTUBE°(CH/BE/DK).

 

Med Home Made Climate Conference skaber GASTSTUBE° et performativt forum, der skal gøre klimakrisen håndgribelig. Hvad stiller man op som enkeltperson over for den globale udfordring? Hvordan vækker vi det kollektive og konstruktive raseri? Hvordan finder vi den nødvendige lyst til at gøre noget ved problemerne? GASTSTUBE° udvikler kunstneriske teknikker til hjemmebrug. Kan vi radikalt omdanne vores forhold til tingene? Hvad ville dette betyde politisk, poetisk og helt lavpraktisk?

 

LÆS MERE

SALON #1 AF LOGEN

Den kuraterede gæstespilsscene TOASTER markerer sin åbning på Husets Teater med et brag. Fra d. 25. oktober og tre uger frem flytter 4 huskompagnier ind på teatret og skaber en udviklende minifestival under navnet HUSSPEKTAKEL. Salon #1 er en arbejdsvisning skabt af huskompagniet Logen.

 

Inspireret af de episke kabareter, der var et samlingssted for 1920’ernes avantgarde, samt det monstrøse vil LOGEN revitalisere og nyfortolke salonbegrebet. Historien gentager sig: Verden befinder sig igen i en grusom omvæltning, mens en ny avantgardistisk bevægelse vokser frem. Salonen vil hudflette 2020’ernes dekadente tidsånd og nedbryde os som kompost i kosmos.

SALON #2 AF TOETT

Den kuraterede gæstespilsscene TOASTER markerer sin åbning på Husets Teater med et brag. Fra d. 25. oktober og tre uger frem flytter 4 huskompagnier ind på teatret og skaber en udviklende minifestival under navnet HUSSPEKTAKEL. Salon #2 er en arbejdsvisning skabt af huskompagniet TOETT.

 

I denne salon arbejdes der med in-ear teknik, hvor man som publikum bliver guidet rundt i forskellige konstellationer. Eksperimentet er forberedt på forhånd, men hverken publikum, skuespiller eller holdet bag ved om det kommer til at fungere? Publikum får et unikt indblik i at være en del af grundfundamentet for, at et værk kan skabes, og kan se og opleve på egen krop, hvordan nyskabende kunst bliver til.

 

LÆS MERE

RI:VR
[ASTROTRILOGIA II]

Den kuraterede gæstespilsscene TOASTER markerer sin åbning på Husets Teater med et brag. Fra d. 25. oktober og tre uger frem flytter 4 huskompagnier ind på teatret og skaber en udviklende minifestival under navnet HUSSPEKTAKEL. ri:vr [astrotrilogia II] er et gæstespil kurateret af huskompagniet Institute of Interconnected Realities.

 

ri:vr [astrotrilogia II] er en performance-installation skabt af kunstneren Simo Kellokumpu i samarbejde med kunstnerne Vincent Roumagnac og Nao Yazawa. ri:vr er i dialog med nutidens science fiction, spilkunst, queer-teori og monstrologi.

 

LÆS MERE

SALON #3 AF HESTNES/
POPOVIC

Den kuraterede gæstespilsscene TOASTER markerer sin åbning på Husets Teater med et brag. Fra d. 25. oktober og tre uger frem flytter 4 huskompagnier ind på teatret og skaber en udviklende minifestival under navnet HUSSPEKTAKEL. Salon #3 er en arbejdsvisning skabt af huskompagniet Hestnes/Popovic.

 

Under arbejdstitlen Jærtegn vil Hestnes/Popovic dykke ned i folketro, tegn og varsler, og undersøge de overleverede historier, som tilsigter at hjælpe os til at forudse ændringer i verden. Ordet Jærtegn kommer af norrønt ”Jarteikn”. Det er traditionelt set bundet op mod en magisk virkelighedsforståelse hvor tegn i naturen forudser at noget skæbnesvangert vil indtræffe. Dette forudsætter at man kan sætte tegnene sammen og at man lytter til dem.

 

LÆS MERE