Gertrud Svarer Igen

10 sep. — 15 okt. 2022

Hamlet i et nyt perspektiv

Gertrud har fået nok af Hamlet og hans anklager. Hun har fået nok af, at det er alle de andre i stykket, der taler og udlægger historien, og af at hun aldrig selv får lov. Hamlet taler, Claudius taler, Polonius, Laertes, selv fløjtespilleren! Gertrud svarer nu igen på sin søns misogyne beskyldninger, og forsvarer sin ret til magten og til sin seksualitet. Mor og søn mødes i et hidtil uset opgør, hvor Gertrud åbner for svælget til sin søns store overraskelse.

Jeg forstår ikke, hvorfor Gertrud og Ofelia tilsammen kun har 4 procent af replikkerne i Shakespeares stykke? Når jeg tænker over handlingen, er de to helt vildt vigtige karakterer, men de siger altså stort set ingenting. Jeg ser for mig at Gertrud er ved at koge over, og jeg har lyst til at give hende mikrofonen lige dér, hvor hun er ved at eksplodere! Det er jo virkelig en lorterolle hos Shakespeare, og det er en lorterolle i livet – at få frataget sin stemme og altid blive udlagt af andre.” – Liv Helm

GERTRUD SVARER IGEN er en yderst fri fortolkning af Shakespeares klassiker Hamlet. Inspireret af et tekstfragment af Magaret Atwood fra 1993, lader instruktør Liv Helm historien folde sig ud fra dronning Gertruds synsvinkel. Hvordan oplever Gertrud sin families sammenbrud, og sit eget forsøg på at blive fri af den rolle hun spiller i stykket? 400 års opbygget frustration over altid at stå i baggrunden, aldrig blive hørt eller kunne genkende sin egen stemme, bliver nu endelig brudt.

Medvirkende

Christine Albeck Børge, Patrick Baurichter

Tekst

Gertruds monologer er skrevet af Christine Albeck Børge, Hamlets monologer er skrevet af Patrick Baurichter. Udvalgte scener af William Shakespeare i Lembcke og Brunses oversættelse

Instruktion

Liv Helm

Scenografi & kostumer

Christian Friedländer

Lyddesign

Erik Christoffersen

Lysdesign

Christian Vest Berntsen

Instruktørassistent

Sofie Kallan

Scenografisk assistent

Sofia Staal

Tekstkonsulent

Nazila Kivi

Butoh træner og kropsarbejde

Yael Gaathon

Varighed

Ca. 1 time og 30 minutter

Billetpriser

220 kr. / 150 kr. for unge u. 25 år. (+10 kr. i billetgebyr). Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe)

Teatersal

Sort sal

Støttet af

Medvirkende

BAG OM FORESTILLINGEN