★★★★★

"På en gang underholdende, men bestemt også tankevækkende fortælling, der formår at sætte et friskt perspektiv på tidens samfundsemner"

Kultunaut

★★★★★

"Skuespillerne klæder hinanden – der er fantastisk musikalitet i deres spil og forestillingen flyder afsted"

Anmelderiet

★★★★★

""Gennemtænkt solid teaterthriller. Plottet er skruet fermt sammen af Frédéric Sonntag og er så kompakt, at vi over tre korte akter får afviklet tre forskellige verdener med 15 roller i alt"

Forbrugermania

★★★★

"Spillet skarpt-elegant i hus af en håndfuld præcise solister, der her er fint orkestreret til at ramme en fælles tone"

Berlingske

"Det er eminent spil. Vibrerende levende og netop alt det, som teater kan, når det er bedst. Med den snert af uro, der bliver ved med at sidde i kroppen på tilskueren, når forestillingen er slut"

Information

★★★★

"Husets Teater bekræfter igen sin rolle som nyskabende"

GregersDH

★★★★

"En verdenspremiere på stykket - og med et flot resultat"

CPH Culture

★★★★

"En førsteopførelse i højt humør lørdag aften: Stor energi på scenen, tre underfundige akter af den samme historie, en leg med identiteter og en lille smule dagligdags tragedie midt i al fantasifuldheden"

Frederiksborg Amts Avis

"Overbevisende er stykket som endnu en demonstration af Husets Teaters indsats for ikke bare at præsentere men udvikle nye værker"

Politiken

"Intelligent og vittig leg med fiktion og virkelighed i ny, fransk komedie"

Jyllands Posten

George Kaplan

9 mar. — 13 apr. 2013

En thrillerkomedie om kaffe, konspirationsteorier og cliffhangers.

Med GEORGE KAPLAN fortsatte Husets Teater sin satsning på at præsentere det danske publikum for den nyeste internationale dramatik. Stykket var intet mindre end en verdenspremiere, skrevet af den unge franske dramatiker, Frédéric Sonntag (f. 1978), som fører publikum ind i et foruroligende og meget morsomt net af konspirationer og overvågning.

Hvad er forbindelsen mellem en gruppe desillusionerede undergrundsaktivister i et øde sommerhus, et hold manuskriptforfattere med skriveblokering i Hollywood, og en hemmelig regering, der har opdaget en trussel mod nationens sikkerhed? Ét navn …

GEORGE KAPLAN er et stykke i tre sindrige akter om det stof, politiske myter og konspirationsteorier er gjort af. Om hvad kaffe (og øl) kan betyde for en god mødestruktur. Om Hollywood, Hitchcock og global geopolitik. Om digital krigsførelse og massemanipulation. Om en høne, der kan redde menneskeheden. Og om et navn, der måske kan ændre verden …

Frédéric Sonntags unikke blik for let genkendelige situationer og karakterer, skabte et fyrværkeri af hurtige replikker, absurde situationer og faretruende erkendelser. Til de i alt 15 forskellige roller var det lykkedes os at samle en håndfuld af landets bedste skuespillere: Ellen Hillingsø, Henrik Prip, Sarah Boberg, Mads Wille og Ole Lemmeke (vinder af Teaterpokalen 2012 og Reumertnomineret 2013). En af dansk teaters mest succesrige instruktører, Christoffer Berdal, havde iscenesat forestillingen med det nyuddannede talent, Peter Schultz, som scenograf.

Medvirkende

Mads Wille, Henrik Prip, Ellen Hillingsø, Ole Lemmeke & Sarah Boberg

Tekst

Frédéric Sonntag

Instruktion

Christoffer Berdal

Scenografi

Peter Schultz

Oversættelse

Maj Bovin & Catherine Lise Dubost