FÆDRA

5 feb. — 12 mar. 2022

1. del af den mytologiske teatertrilogi FURIER

Medvirkende

Marina Bouras, Jeppe Marling, Fanny Bernth, Henrik Birch

Instruktion

Anja Behrens

Scenografi

Christian Albrechtsen

Billetpriser

170 kr. / 100 kr. for unge u. 25 år. (+10 kr. i billetgebyr). Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe)

Teatersal

Husets Teaters stueetage - sort sal.

Bestil billet

Fædra lever et godt liv med karriere og ægteskab. Da hun forelsker sig i sin stedsøn, sætter hun det hele på spil. Stedsønnen har livet foran sig og elsker en ung kvinde, som han vil dele magten med. Fædra ædes op af jalousi. Hvor langt er hun villig til at gå i sit kompromisløse begær?

FÆDRA er første del i teatertrilogien FURIER skabt af instruktør Anja Behrens og scenograf Christian Albrechtsen. I denne og de to næste sæsoner på Husets Teater præsenteres trilogien baseret på tre markante kvindelige hovedroller fra den græske mytologi: FÆDRA, ELEKTRA og KASSANDRA.

I denne fortolkning af den græske urmyteklassiker FÆDRA ses Reumertvinderen Marina Bouras, der i 2016 blev præmieret for sin rolle som den græske figur Medea i REN på Husets Teater.

Arven fra de græske urmyter er desuden en tydelig linie i Anja Behrens’ iscenesættelser og Christian Albrechtsens scenografier: “De græske dramaer har længe fascineret os. De rummer en kraft, som suger os ned i en strøm af emotionelle urbilleder og bringer os i kontakt med det fortrængte og ubevidste, det skønne og det hæslige. Historierne kredser om kernen i det menneskelige. De fortæller om dilemmaer, som berører dybt og tvinger os til at stoppe op.” – Anja Behrens og Christian Albrechtsen

Med triogien FURIER undersøger Anja Behrens og Christian Albrechtsen de græske myters transformation gennem århundreder frem til vores egen tid. Og i arbejdet med FÆDRA har instruktøren oplevet med hvilken kraft materialet ræsonnerer i hende selv:

”Jeg havde simpelthen ikke regnet med, at tiden ville indhente mig. At jeg blev ældre, synligt, mærkbart, kropsligt. Pludselig var det bare sådan, og pludselig lukker den grænseløse friheds døre sig. Fædra opfordrer mig til at kigge derhen, i mit uforløste mørkekammer: Hvad har du ikke udlevet? Og hvorfor? Hvorfor gør du det ikke nu?” – Anja Behrens

Støttet af

Måske er du også interesseret i

26.11 — 5.12.2021

Repremiere

Messias I Nat

30.04 — 28.05.2022

Den erotiske kultroman på scenen

O's historie