Find Vahid

18 — 28 maj. 2019

Et hørespil

Hvad sker der, når man søger asyl i Grønland? Man falder – ligesom Alice i Eventyrland – ned i et magisk kaninhul og ind i et juridisk terra incognita, hvor ingen har været før.

Det må være konklusionen på den rejse, Kristian Husted inviterer publikum med ud på i FIND VAHID – en detektivhistorie for otte højttalere. Kristian Husted vakte en del opsigt, da han i 2018 udgav den omdiskuterede bog ’Vahid’. Her gik forfatteren undercover som en iransk forfatter på flugt, der via Balkanruten kom til Danmark og søgte asyl. Nu følger han i hælene på en ung georgisk mand, Usman Aleksejevitj, der som den første nogensinde har fået asyl i Grønland.

FIND VAHID starter, hvor ’Vahid’ sluttede. Forfatteren har sat sig for at undersøge, hvad der skete med Vahid, da han forsvandt sporløst efter tre uger i et asylcenter i Rødbyhavn. Det bliver begyndelsen på en helt anden rejse ind i det danske asylsystem, som bringer forfatteren til Grønland og langt ind i hjertet af Rigsfællesskabet.

Forestillingen er skabt i et samarbejde mellem Kristian Husted og lyddesigner Asger Kudahl, og baseret på interviews, samtaler og lydoptagelser. Der er ingen på scenen, for Vahid er forsvundet. Og Usman vil helst ikke genkendes som ”Grønlands første flygtning”. Han vil bare gerne videre med sit liv som alle andre unge mænd på 26 år.

Tekst, interviews & iscenesættelse

KRISTIAN HUSTED

Lyddesign & komposition

ASGER KUDAHL

Lysdesign

MATHILDE NIEMANN HÜTTEL

Dramaturg

PERNILLE KRAGH

Instruktørkonsulent

JENS ALBINUS

Medvirkende

KRISTIAN HUSTED, USMAN ALEKSEJEVITJ, ALMINDELIGE DANSKERE OG GRØNLÆNDERE, DANSKE OG GRØNLANDSKE MYNDIGHEDER, POLITIKERE M.FL.

Stemmer

MARINA BOURAS, MORTEN BURIAN, PETER FLYVHOLM, MORTEN HAUCH-FAUSBØLL, KRISTIAN HALKEN, KIMMERNAQ KJELDSEN, LAURA ALLEN MÜLLER & MIKÉ THOMSEN

Co-Produktion

Teaterforeningen Yel Kayé & Husets Teater

Billetpriser

150 kr. / 80 kr. for unge u. 25 år. (+10 kr. i billetgebyr) Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet

Varighed

1 time og 25 minutter, uden pause

SÆRARRANGEMENTER