Reumertnomineret: Årets Store, lille Forestilling 2009

★★★★★

”Den nye ledelse på Husets Teater kickstarter sæsonen med et kulturelt dyneløft i det tyske stykke ’En smule stilhed før stormen’"

24 Timer

"Det er fantastisk teater - utrolig elegant teater. Det er den slags teater, man får lyst til at se igen. En flot perle af en forestilling"

Smagsdommerne

"Det er skuespilkunst og et kunstskuespil på højeste plan, en pragtfuld måde at åbne Husets Teater på under Simon K. Bobergs og Mads Wille nye lederskab"

Weekendavisen

"Husets Teaters nye direktører, Mads Wille og Simon K. Boberg, lægger således ud på flotteste facon: Intellektuelt, internationalt og interessant. Lad der blive billetstorm om denne smule stilhed!”

Information



”Det nye direktørpar på Husets Teater åbner med at skarptslebent, skægt og uhyre velspillet stykke teater-teater"

Politiken

★★★★

”Husets Teater åbner med vittig diskussion af teatrets rolle. En vittig og begavet kulturkampsdiskussion om alt det, teatret brydes med"

Berlingske

★★★★

"Teatret fortjener, at man tager det alvorligt, debatterer det, leger med det. Hvilket Husets Teaters nye ledelse så gør i en fornøjelig, tyskskrevet diskussionskomedie mellem tre skuespillere"

Jyllands Posten

★★★★

"Underfundigt underholdende stykke. Ganske lærerigt”

Gregers DH

”Særdeles flotte skuespilpræstationer"

Byen Kalder

En smule stilhed før stormen

20 sep. — 1 nov. 2008

Danmarkspremiere på debatskabende tysk dramatik.

Hvad skal vi egentlig med teatret? Er det for gammeldags et medie til vores flimrende virkelighed, eller er det dér, den sande kunst og menneskets sande natur folder sig ud?

Spørgsmålene presser sig på i EN SMULE STILHED FØR STORMEN, der åbnede Simon K. Boberg og Mads Willes første sæson som chefer på Husets Teater. Det debatskabende stykke er skrevet af en af Tysklands mest interessante yngre dramatikere, Theresia Walser, og havde under originaltitlen Ein Bisschen Ruhe vor dem Sturm urpremiere på Nationaltheater Mannheim i oktober 2007. Som de første hentede Boberg og Wille stykket til Danmark, hvor det havde danmarkspremiere på Husets Teater i perioden 20. september – 1. november 2008.

Tre selvoptagede stjerneskuespillere fra hver sin generation sidder på en scene, hvor de skal diskutere teater, kunst og virkelighed foran et livepublikum. Mens de venter på, at publikum skal ankomme, går diskussionen imidlertid allerede i gang og udvikler sig snart til et nådesløst opgør imellem de tre engagerede og kompromisløse mænd.

Med sin blanding af spiddende kritik, knivskarp satire og absurd situationskomik er EN SMULE STILHED FØR STORMEN en vaskeægte moderne klassiker, der tager teatret i kraven og giver det en ordentlig én over nakken – både som kunstart og branche. I rollen som agtværdig nestor kunne man opleve Paul Hüttel, den kamplystne midtermand blev spillet af Thomas Mørk, mens halvdelen af Husets Teaters chefduo, Mads Wille, trådte i karakter som oprørsk benjamin. Dansk teaters klassikerekspert, Christoffer Berdal, stod for iscenesættelsen, og Nina Flagstad skabte scenografien.

Medvirkende

Paul Hüttel, Thomas Mørk & Mads Wille

Tekst

Theresia Walser

Iscenesættelse

Christoffer Berdal

Scenografi

Nina Flagstad

Oversættelse

Gitte Niemann & Simon K. Boberg

Repremiere

1.-13. marts 2010