★★★★★

"Creature er en af de forestillinger i denne sæson, der har noget nyt at byde på. God fornøjelse”

Byen Kalder



”Kristján Ingimarsson trykker den af i sit herligt monstrøse forvandlingsshow. Med en fandenivoldskhed som ingen anden skuespiller eller danser her til lands"

Politiken

★★★★

"Vellykket, ironisk og skarp kommentar til tidens shows, hvor alt drejer sig om selvpromovering og iscenesættelse af total indholdsløs kunst”

Berlingske

Creature

7 — 23 nov. 2008

Gæstespil af Kristján Ingimarsson.

Den gale islænding Kristján Ingimarsson gæstespillede på Husets Teater med urpremieren på CREATURE. Et nyt, overraskende teatereksperiment direkte fra den unikke kropskunstners rablende vanvittige laboratorium!

CREATURE er en crazy humoristisk, kærligt grovkornet og højstemt patetisk teatermontage om mennesket som skabende og selviscenesættende væsen. Det er Ingimarssons mest personlige og hudløst ærlige forestilling til dato, og med grænsesøgende improvisationer og utilregnelige attituder udleverer han menneskets konstante iscenesættelse af sig selv. Forestillingen er inspireret af opbygningen af en cd eller koncert, hvor de enkelte musiknumre kan spilles uafhængigt af hinanden, men i sammenhæng danner en helhed. CREATURE består af syv fysiske visuelle sange, der stiller skarpt på mennesket og dets udtryk, gøren og laden; kædet sammen af uforudsigelige gimmicks.

På scenen stod Kristján Ingimarsson selv sammen med performer Svend E. Kristensen. Den tidligere modedesigner for Galliano/Dior og Stella McCartney, Anja Vang Kragh, havde skabt de særegne kostumer, som spiller en afgørende rolle i forestillingen. Det gør publikum også, og som noget helt nyt ikke bare må, men SKAL publikum tage sit kamera med og bruge det under forestillingen. Efterfølgende kan publikum maile sine fotos ind og se resultatet på www.neander.dk. Håbet og formålet er, at publikum zoomer ind på sit helt eget motiv undervejs i forestillingen og på den måde er med til at skabe og ændre fokus i forestillingen fradag til dag.

Multitalentet Kristján Ingimarsson slog igennem i Danmark med den Reumertnominerede soloforestilling Mike Attack (1998). Siden har han videreudviklet sin karakteristiske fysiske og visuelle teaterform, der blander mimik, slapstick og akrobatik med dans, billedkunst og video i forestillinger fuld af højspændt energi, surrealistiske effekter og komiske såvel som poetiske elementer. Gennem de senere år har han overrumplet både anmeldere og publikum med forestillinger som Kunsten at dø, Blow Job, Frelserens Genkomst og CREATURE, som efter urpremieren på Husets Teater drog på turné i Island og fortsatte i Danmark i 2009-10.

Medvirkende

Kristján Ingimarsson & Svend E. Kristensen

Idé, koncept og instruktion

Kristján Ingimarsson

Kunstnerisk sparring

Svend E. Kristensen

Dramaturg

Anne Hübertz Brekne

Scenografi

Kristian Knudsen

Kostumer

Anja Vang Kragh

Lysdesign

Mads Vegas

Lyddesign

Pétur Eyvindsson

Producent

Neander