★★★★★

"Revolutionerende turboteater. Ekstremt elegant og enkelt fortalt og med lige så mange løse ender som virkelighedens Blekingebande"

Urban

”Verdensteater på Vesterbro"

Information

★★★★★

"Skuespillernes intense og fremragende præstationer giver stykket en skræmmende realisme, og man bliver i den grad bevæget og fascineret"

Teaterkalenderen

★★★★

"'Blekingegade' på Husets Teater er stærkt underholdende"

Berlingske

★★★★

"De fire skuespillere har det tydeligvis sjovt, og vi har det sjovt. Med Claus Flygares friske tekst og instruktøren Simon K. Bobergs jonglørnumre med dén og med scenegangen"

Gregers DH

★★★★

"En fornøjelig tour de force-satire over venstrefløjsromantik og Forsvarets Efterretningstjeneste, tilsat antydede beretninger om medlemmernes barndom, deres interne magtkampe og krydret med en solid gang beton-feminisme. Et par fornøjelige og underholdende teatertimer”

Jyllands Posten

"Sjovt. Spændende. Aktuel”

Politiken

Blekingegade

10 jan. — 21 feb. 2009

Urpremiere baseret på Peter Øvig Knudsens bøger.

I januar 2009 præsenterede Husets Teater sæsonens anden egenproduktion med urpremieren på BLEKINGEGADE. Husets Teater havde fået eneret på teaterudgaven af journalist og forfatter Peter Øvig Knudsens to prisbelønnede bøger om Blekingegadebanden. Med udgangspunkt i bøgerne havde dramatiker Claus Flygare (Reumertvinder 2008) udviklet et nyt manuskript, der fortæller historien om, hvordan en hel generation mistede sin uskyld.

Forestillingen BLEKINGEGADE er en politisk thriller om terrorisme, ideologier, revolutionær romantik og menneskelige svigt. Gennem en række nedslag i bøgernes omfangsrige materiale, undersøger forestillingen den bevægelse fra idealistisk indignation til velovervejet handling, som medlemmerne af den såkaldt hårde kerne gennemgik. Den ene halvdel af Husets Teaters ledelse, Simon K. Boberg, iscenesatte et stærkt hold skuespillere bestående af Jens Jørn Spottag, Claes Bang, Signe Egholm Olsen og Joen Højerslev. Edward Lloyd Pierce havde skabt forestillingens scenografiske univers, og bag musikken stod den tidligere Sort Sol-guitarist, Peter Peter.

Medvirkende

Jens Jørn Spottag, Claes Bang, Signe Egholm Olsen & Joen Højerslev

Tekst

Claus Flygare

Iscenesættelse

Simon K. Boberg

Scenografi

Edward Lloyd Pierce

Musik

Peter Peter

Støttet af