Husets Teater søger administrativ leder med samtidig kompetence som kunstnerisk producent

 

Er du vant til at tænke i strategisk udvikling for kulturinstitutioner? Bliver du motiveret af at stå for økonomisk drift og er du god til at se udviklingsmuligheder? Vil du være med til at styrke Husets Teaters position økonomisk og strategisk fremover?  

 

Husets Teater søger en administrativ leder, som samtidig skal fungere som kunstnerisk producent, der er en stærk faglig profil med kompetencer inden for planlægning, økonomistyring og strategisk udvikling, og som kan bidrage til at styrke teatrets organisation og profil både internt og eksternt.

 

Den administrative leder og kunstneriske producent har ansvaret for den daglige drift og er teaterchefens nærmeste sparringspartner i udviklingen af strategier og visioner for teatret. Den administrative leder og kunstneriske producent er med til at sikre, at teatret er en velfungerende arbejdsplads, hvor der er optimale rammer for gode kunstneriske processer på tværs af teatrets faste personale og freelancere.

 

Jobbet består primært af følgende arbejdsopgaver og ansvarsområder:

 • Økonomi- og budgetstyring
 • Planlægning og budgettering af sæsoner, herunder forestillinger og øvrige aktiviteter
 • Udvikling af rammer og tiltag for nye kunstneriske projekter
 • Personaleledelse og arbejdsmiljø
 • Som producent at rammesætte og tilse produktioner i samarbejde med personale og kunstneriske hold
 • Strategisk udvikling af teatrets forretningsmodel og økonomiske grundlag
 • Samarbejder med co-produktionspartnere
 • Kontraktforhandling på tværs af samarbejdspartnere og ansættelser
 • Fundraising, interessepleje af fonde og politisk interessevaretagelse
 • Betjening af bestyrelsen

 

Den administrative leder og kunstneriske producent skal kunne fungere som stedfortræder for teaterchefen.

 

Hvem er du?

Du kan både arbejde driftsorienteret, strategisk og visionært. Du har fokus på optimering af administrative og økonomiske processer på et teater. Du er struktureret og kan bevare overblik i travle perioder. Du har evnen til at agere i en kreativ og uforudsigelig hverdag og samtidig overholde deadlines og forpligtelser.

Vi forventer at du:

 • har en relevant faglig uddannelse
 • har producenterfaring fra teaterbranchen og viden om produktionsforhold både inden for scenekunstinstitutioner og det frie felt
 • har indsigt i kunstneriske processer og arbejdsgange
 • har erfaring med økonomistyring, strategiudvikling og projektledelse
 • har leder- og samarbejdsevner og gode kommunikative evner
 • er en holdspiller og brænder for at skabe et godt arbejdsmiljø og produktionsvilkår
 • er fagligt ambitiøs
 • har forståelse for/viden om det politiske teaterlandskab

 

Vi tilbyder:

Et stærkt arbejdsfællesskab og kollegialt sammenhold på et teater med 9 faste kolleger samt skiftende kunstnere og kunstneriske teams ansat på projekt- og freelance-basis. Vi er en arbejdsplads, hvor opgaverne er mangeartede og dagene tager sig forskelligt ud. Her er mulighed for at forme stillingen i samarbejde med ledelsen og få indflydelse på organisationens udvikling. I nærmeste fremtid ansættes der en administrator til at bistå administrative opgaver.

I de kommende år vil Husets Teater i samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning være hovedstadens kuraterede gæstespilsscene. I den forbindelse ansættes en projektleder til at varetage dette samarbejde.

 

Jobbet er fuld tid. Ansættelsen er begrænset til juli 2024, hvorefter den kan genforhandles.

 

Ansøgningsfrist: 25. februar 2021

Samtaler: 9.-11. marts 2021

Ansættelsesstart: Senest 1. september 2021

 

Spørgsmål rettes til kommende teaterchef Liv Helm på liv@husetsteater.dk eller telefonisk på 28433310. Motiveret ansøgning (max 1 side), CV og relevante bilag sendes til job@husetsteater.dk

 

Vi betragter diversitet som en ressource og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Vi ser frem til at høre fra dig!

 

Husets Teater har status som lille storbyteater med støtte fra Københavns Kommune og rummer to scener. På Husets Teater oplever publikum stort skuespil tæt på. Teatret tiltrækker de største legender og talenter inden for skuespilkunst og skaber rammerne for, at de skaber de mest betydningsfulde værker i deres karriere og dermed udvikler skuespilkunsten og giver publikum usædvanlige kunstneriske oplevelser. Med Liv Helm som kommende teaterchef bliver Husets Teater hjemsted for scenekunstnere ved at knytte kompagnier og kunstnere tættere til huset. Samtidig indgår teatret et fireårigt samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning om at være hovedstadens kuraterede gæstespilsscene, hvor de to huse vil udvikle og præsentere værker i krydsfeltet mellem teater, performance og billedkunst.