A Play

21 — 26 nov. 2022

Af Institute of Interconnected Realities

Vi befinder os i en svævende tilstand en halv meter over jordens overflade, uvidende om, hvor vi egentlig er? Og om, hvad der hensatte os i denne tilstand? Var det abstraktionen af vores identitet? Udviskningen af vores fælles fortællinger? Den nødvendige omskrivning af historien? Den svævende tilstand har ledt til en følelse af hjemløshed – til en følelse af at være på ydersiden af selv vores egen krop.

A PLAY er et koreografisk værk om sted og stedløshed. Forestillingen tager afsæt i black box’en – dette sorte, vinduesløse scenerum – og spekulerer over, hvordan et sted som dette påvirker vores krop, vores tænkning og vores fantasi. Herfra starter en rejse ind i et navnløst landskab befolket af fire karakterer, som vækker mindelser om et græsk tragediekor, men også om en flok overlevende i golde, post-apokalyptiske omgivelser. I larmende stilhed medierer de fire karakterer de komplekse lag, som tilsammen skaber dette sted, vores allesammens her og nu.

A PLAY er skabt af Institute of Interconnected Realities (I-IR) og bygger på en form for arkæologisk studie, som dykker ned i teatrets kulturhistorie, ind i metaforerne og selve bygningen – Husets Teaters – materielle virkelighed.

Institute of Interconnected Realities fortæller: 

I A PLAY har vi været inspireret af en forståelse af sted, som noget der er yderst dynamisk og udtryksfuldt, som noget der har en iboende intention – omend denne intention er flertydig og kompleks. Vi forestiller os, at relationen mellem menneske og sted er mere en form for samspil end et spørgsmål om orientering eller kontrol, og at en gensidig opmærksomhed kan opstå, når man engagerer sig i dette samspil.

I modsætning til vores tidligere processer har vi med A PLAY tilladt os selv at gå med teaterrummet og dets evne til at producere fiktioner. Mellem de mere repræsentative ideer og performernes praksisbaserede arbejde opstår der i A PLAY et landskab af sammensmeltede tider og lag, hvor der på sin vis rækkes ud mod en nær og ubestemt fremtid samtidig med, at de kulturhistoriske referencer udspiller sig lige nu og her.

A PLAY er skabt af Institute of Interconnected Realities (www.iir.dk) og præsenteres i samarbejde mellem Dansehallerne og TOASTER på Husets Teater.

Performere

Angela Bundalovic, Jakob Schnack Krog, Jonathan Bonnici, Inaja Skands

Koreografi

Marie-Louise Stentebjerg

Dramaturgi

Ida-Elisabeth Larsen

Performance instruktion

Jonathan Bonnici

Lyd og komposition

S. Rieser

Lysdesign

Christian Vest Berntsen

Maske- og karakterdesigner

Nagi Gianni

Scenografi og environment research

Balz Isler

Kunstnerisk sparring

Shelley Etkin

Assistent

Sophie Rebekka Grodin

Producent

Gry Raaby

Administration

CYRK

Residens

Holstebro Dansekompagni

Co-produktion

DANSEHALLERNE & TOASTER på Husets Teater

OBS!

I forestillingen indgår der vandbaseret røg, blinkende lys og høje lyde, der kan forekomme ubehagelige

Sprog

Forestillingen er på engelsk

Varighed

Ca. 1 time, uden pause

Billetpriser

170 kr. / 100 kr. for unge u. 25 år. (+10 kr. i billetgebyr). Ved min. 6 unge u. 25 år kun 40 kr. pr. billet (ung gruppe)

Teatersal

Sort sal

Tak til

Augusto Corrieri, Pia Lindman, Jon Erik Nyholm

Støttet af

Medvirkende

OM INSTITUTE OF INTERCONNECTED REALITIES

Som et led i samarbejdet TOASTER, er det målet at støtte kompagnier og kunstnere i udviklingen af deres praksis, og at præsentere deres værker for et bredere publikum. Institute of Interconnected Realities er et af Husets Teaters nuværende huskompagnier.

Institute of Interconnected Realities (I-IR) er et kunstnerisk projekt, der beskæftiger sig med konceptet decentraliseret koreografi. Instituttet blev etableret i 2020 og er under daglig kunstnerisk ledelse af koreograf Marie-Louise Stentebjerg og dramaturg Ida-Elisabeth Larsen (tidligere two-women-machine-show). Siden projektets start har I-IR været optaget af kollektive arbejdsprocesser og det flerstemmige udtryk – både på organisationsniveau og kunstnerisk. Dette betyder også, at I-IRs udvikling har været kraftigt præget af en række associerede kunstnere, som i forskellige faser og perioder har inspireret til at eksperimentere og tænke anderledes, heraf bl.a. Jonathan Bonnici (skuespiller, tekstforfatter og medstifter af I-IR) og Santi Rieser (lydkunstner og musikproducer).