USET

USET - vores helt nye format

 

hUSETs teater blænder op for vores nye format USET.

 

USET er pop-up-iscenesættelser med kort prøve- og produktions tid, som griber fat i alt fra aktuelle nyheder, nuværende problemstillinger, glemte helligdage, erindrede dødsdage og alle de subjektive og navlepillende emner, man hverken tør eller gider tale om.

 

USETs arrangementer skal have form af nyskrevet dramatik, samt iscenesættelser, der ikke er blevet afprøvet før. Er materialet blevet vist før, skal iscenesættelsen sættes i nye rammer med nye kunstnere, og de vil igen bære præg af at være USET.

 

Arrangementerne er forhåndsgodkendt af Husets Teaters ledelse, Laura Ramberg og Jens Albinus, men ellers også USET af dem. Alt kan derfor ske.

 

USET samler og skabes af upcoming kunstnere på tværs af de æstetiske felter. USET finder for det meste sted i Husets Teaters barfoyer Underhuset, men kan også dukke op hidtil USETe steder, som i Husets Teaters personalekøkken eller inde i et trangt kosteskab.

 

- USET  er det ingen bemærker.
- USET  er det ingen før har set eller oplevet.
- USET  har en fod nede i den tid vi befinder os i.
- USET  forsøger at kaste lys på det vi ikke har set, eller det vi ikke kan se.

 

Arrangementerne er altid gratis, og vil emnemæssigt forsøge at komme vidt omkring. Vi glæder os til at præsentere USET for dig.

 

USETs kunstneriske ledelse består af:
Trine Godt Hansen 

TIDLIGERE USET - WOMEN'S DAY

 

USET afholdt 7.-9. marts en minifestival i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag.
Formålet var at belyse de ellers usete kroge i debatten om feminisme, køn, seksualitet og ligestilling.

 

I løbet af de tre dage kunne man blandt andet opleve:

 

DADDY ISSUES //// 'Daddy Issues' er skrevet, spillet og iscenesat af den svenske scenekunstner REBECKA PERSHAGEN. Monologen belyser unge kvinder, der tiltrækkes eller har seksuelle relationer til ældre mænd. 

 

DEBAT //// Debatarrangement, hvor der blev taget fat i de ligestillingsudfordringer, der er i scenekunstbranchen. Debattørene var formand for dansk skuespillerforbund KATJA HOLM, dramatiker JOAN RANG og skuespiller MORTEN BURIAN. Moderator på debatten var JAN SAMUELSEN, der til daglig er festivalleder af TALK TOWN, som er en debatfestival om køn, ligestilling og feminisme.

 

TYS TYS //// Tys Tys er super-intime visninger, der kører i rotation og hver visning har plads til 3 publikummer af gangen.. Visningerne var omhandlende seksualitet, køn og hemmeligheder og foregik i badet, på wc’et, I rengøringsskabet eller andre usete steder på Husets Teater, hvor hemmelighederne ikke kommer ud.

Dramatikere: Anna Skov, Mikkel Trier Rygaard, Sonja Ferdinand, Jeanette Munzert Jacobsen, Magnus Bruun, Trine Godt Hansen og Mo Chara

Skuespillere: Silke Biranell, Alexander Behrang Keshtkar, Stina Mølgaard, Stine Primdahl, Magnus Bruun, Lotte Bergstrøm, Camilla Marienhof

Instruktør: Trine Godt Hansen

 

Desuden var der dagen igennemudstillet tøj af den nyuddannede designer GITTE EGEBÆK, der er inspireret af feministiske principper.

 

USETs Women's Day skete på initiativ- og blev arrangeret af Trine Godt Hansen. Festivalen blev koordineret af Marlene Kejser.

TIDLIGERE USET - ABORTION WOW?

USET blev første gang afholdt d. 6. februar under titlen ABORTION WOW?

 

Den 23. januar satte Donald Trump sin underskrift på et forbud mod at give amerikanske støttekroner til internationale organisationer, der udfører aborter eller blot informerer om muligheden for at afbryde en graviditet i tredje verdenslande.

 

Hvad disse tiltag medfører kan synes uhåndgribelige, ulogiske, umenneskelige. At udførelsen af aborter vil forsvinde, er utopi. Det samme er ideen om at overholde nogen som helst sundhedsforanstaltninger i denne forbindelse. USET bad derfor tre dramatikere om at formidle dette penible emne, og såldes blev nyheden på blot en uge til to readings udført af fem skuespillerinder.

 

Det blev et spændende arrangementet, der fandt sted i UNDERHUSETs intime rammer, og mange publikummer blev efter vores readings for at diskutere arrangementet og emnet i det hele taget. Vi glæder os allerede til næste omgang af USET. Følg med på vores hjemmeside og på Facebook, hvor vi snart annoncerer USET igen.
 

 

Dramatikere: Marie Bjørn, Zara Palmquist og Josefine Bang

Skuespillere: Kristine Nørgaard Sørensen, Stina Mølgaard, Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlet, Stine Primdahl, Maja Clementsen Hansen.

Instruktør: Trine Godt Hansen