"Visse teaterforestillinger spreder så stærk en utryghed, at man reelt sidder og overvejer, om man er i fare på sit teatersæde. Forestillingen Sne på Husets Teater er en sådan forestilling. For den skaber en spænding, der er så raffineret, at den både virker psykologisk og samfunds-omstyrtende eksplosiv"

Information



"Der er godt med drama og politisk krudt"

Politiken

"Sprængfarligt spændende"

Weekendavisen

★★★★★

"Et smukt teaterstykke om en mands tilbagevenden og et tværsnit i det miljø byen har udviklet"

Kulturshot

★★★★

"Fin og velfungerende intellektuel underholdning"

Anmelderiet

"Et brandaktuelt indlæg i en hed debat om religions-, ytrings- og tørklædefrihed – plus en række skitser til en uhyggelig blotlægning af menneskets basisreaktioner, når det er mest presset"

Kulturkapellet

★★★★

"Vellykket"

Kultunaut

"Velfungerende iscenesættelse”

Jyllands Posten

"Teksten insisterer på at nuancere synspunkterne i en diskussion, som handler om samfundets og individets rummelighed, og stiller en masse spørgsmål, men ikke svarer – fordi de måske ikke findes, de nemme svar, vi leder efter"

Berlingske

Sne

1 feb. — 1 mar. 2014

En politisk kærlighedshistorie frit efter nobelprisvinder Orhan Pamuks roman.

Husets Teater stillede skarpt på nogle af tidens mest eksplosive temaer, da vi præsenterede danmarkspremieren på SNE. Stykket er en fri bearbejdelse af den tyrkiske nobelprisvinder Orhan Pamuks berømte roman af samme navn, og er skrevet af et dramatikerteam med baggrund i det tyrkiske miljø i bydelen Kreuzberg i Berlin. I kølvandet på digteren Yahya Hassans kontroversielle debut, som har fået debatten om kunstens rollen i diskussionerne omkring ytringsfrihed, religionsfrihed, tørklædefrihed og selvcensur til at blusse op på ny, vender SNE i den grad begreber og klicheer på vrangen og præsenterer os for et kompromisløst blik indefra.

En kold, snefuld vinternat vender den håbefulde digter og journalist, Ka, hjem til sin fødeby, Karsberg. Det er kommet ham for øre, at hans ungdomskæreste, Silke, er blevet skilt, og han håber nu på et nyt liv med den kvinde, han stadig elsker. Imidlertid er byen præget af en eksplosiv konflikt mellem ikke-troende spidsborgere og en voksende gruppe indbyggere, der er konverteret til Islam. Mens begivenhederne spidser til, tager Kas hjemkomst en uventet drejning, og vi følger hans kamp for at holde sammen på sig selv og sit håb om kærligheden i en by i dramatisk forandring.

Medvirkende

Anders Mossling, Claes Bang, Morten Burian, Camilla Gjelstrup & Marie-Lydie Nokouda

Manuskript

Hakan Savas Mican & Oliver Kontny

Instruktion

Alexa Ther

Scenografi

Camilla Bjørnvad

Støttet af