NO PLANET B - CPH STAGE
NO PLANET B - CPH STAGE
Om forestillingen

PowerPlay præsenterer i samarbejde med Husets Teater

NO PLANET B - CPH STAGE

 

Oplev NO PLANET B i en ny og mere håndholdt version!

 

Med: Sidsel Agensø og Maibritt Saerens
Manuskript: Vivian Nielsen
Iscenesættelse: Heinrich Christensen
Scenografi: Ida Marie Ellekilde
Lys- og videokunstner: Cecilie Waagner Falkenstrøm

 

4444
Har modet til at konfrontere os [...] Fortalt med desperadohumor.
Politiken 
 

Vigtigt og ærligt teater. Medrivende og tankevækkende
Information

 

3333
Rammer både hjerte og hjerne.
Teater 1

 

3333

"No Planet B" er et nødvendigt opråb. En stærk, flot og vigtig forestilling.
På scenen står to veloplagte skuespillere, der fra første sekund indrager publikum.

Scenografien er genial og de simple, men stærke rekvisitter er med til at hamre budskabet fast.
Kulturtid.dk

 

3333
Forestillingen er et flot stykke pædagogik [...] usædvanlig dramatik af en art, der kan være god brug for.
Gregersdh.dk
 

3333
Publikum bliver kastet ud i en rutsjebane af følelser og skarpe informationer omhandlende vores klodes åbne sår.
En forestilling med masser af humor og vigtig stof til eftertanke.

Ungtteaterblod.dk

 

 

 

 

"Verden står ved et vendepunkt. Vi er den første generation, der mærker klimaforandringerne, og vi er den sidste generation, der kan gøre noget ved den."
(Barack Obama)

 

No Planet B handler om klodens aktuelle klimasituation, og blander traditionelt dramatisk teater med performance-lecture og stand-up.

Forestillingens to hovedpersoner står, ligesom publikum og resten af jordens befolkning, midt i vendepunktet for vores fælles fremtid:
Hvad gør vi med vores planet, det eneste hjem vi har? Hvad gør vi for at ændre adfærd? Hvordan gør vi det og hvornår gør vi det? For når man nu ikke selv er dødelig konkret berørt af klimaforandringerne, hvordan kan man så forstå dem og handle på dem?
Det er de spørgsmål forestillingen stiller og som du som publikum skal hjælpe med at besvare, for hvordan skal man kunne overtale verdens ledere til at gøre det der skal gøres, hvis man ikke selv ved, hvad det er der skal gøres.

Vi inviterer derfor publikum til en fælles erkendelsesrejse og til en klimateatralsk dødedans, hvor de der handler, overlever.

 

Læs mere på www.noplanetb.nu

 

Spilleperiode:

Onsdag 1. juni kl. 20:00

Torsdag 2. juni kl. 18:00


Forestillingen varer ca. 1 time og 30 minutter uden pause.

 

Billetpriser:

150 kr./80 kr. for unge u. 25 år

 

CPH STAGE: NO PLANET B er en del af Københavns teaterfestival, CPH STAGE, som byder på en lang række andre arrangementer i samme periode. Læs mere og tilmeld dig nyhedsbrev her

Publikum skriver

333333

"Både min ledsager og jeg var enige om, at det muligvis er den bedste forestilling, vi nogensinde har overværet. Det var en virkelig underholdende affære samtidig med at den, uden at være belærende, var meget informativ og på elegant vis satte fokus på klimaproblematikken. Gør dig selv den tjeneste at se den!"

Line Møller Hansen, kulturkongen.dk
 

33333

"Hvis du har lyst til at se en forestilling med nogle skuespillere, som tager dig med fra start til slut på en rejse, hvor klimakrisen kommer under luppen, så tag ind på Husets teater og forkæl dig selv og en ven med en god gang informativ opvågning. For det er sgu på tide, at vi i demokratisk flok går samme vej i kampen mod klimaets forvaring."
Ida Scott, kulturkongen.dk

 

333333

"Der er blandet en rigtig god portion humor i forestillingen/foredraget og det gør at det ellers tunge komplicerede emne bliver meget tilgængeligt og ligetil at forstå. Man kan virkelig mærke at skuespillerne brænder for stykket og virkelig har noget på hjerte!"
Kresten Olsen, kulturkongen.dk 

 

”Jeg drejer mit hjortehoved. Tak for teater, der vækkede tanker og fik hjertet til at turde udføre, hvad det føler slå.”
Præst Caroline Kollenberg Thisted


”Tusinde tak for en på en gang fantastisk og sørgelig aften. Hvor var der bare fart på og jeg var bare med hele tiden - var helt væk. Smuk, smuk slutning! Og det er det kunsten kan, turde tænke alt ud til sin yderste konsekvens. Det er jo også det vi skal. Det mærkelige med at arbejde med klima er, at det ikke slutter når man lukker bogen eller går ud af teatersalen. Mareridtet fortsætter. Men lad os tro på hjortene, der sker meget lige nu.”
Forfatter Charlotte Weitze


”Tak for et fantastisk stykke. I kom ud i alle krogene og vi fulgte med. Det åbnede sig for mig, da vi alle trak vejret sammen.”
Cand.scient.idræt, leg og bevægelseskonsulent Balder Brøndsted


”...og kæmpe tak for den vidunderlig teater oplevelse. Jeg mener det, jeg var helt vildt rørt og bekymret og glad bagefter. En mærkelig blanding!”
En fra publikum


”Det er sjældent jeg oplever noget så relevant som budskabet i forestillingen No Planet B, som jeg var til premiere på igår: LØB ind og se den. SKYND DIG at skaffe en af de få billetter - det er en MUST SEE oplevelse for ALLE, ikke mindst politikere, erhvervsfolk og samfundsengagerede. Aldrig har jeg oplevet så relevant teater - og jeg har endda studeret kultur på universitetet i flere år. Det er kunst når det er bedst: både indhold, form og udførelse er i top. Der bliver spillet på ALLE tangenter, humor ikke mindst, og man keder sig ikke et sekund. Syv stjerner til Maibritt Saerens og Sidsel Agensø og TAK for at bruge 2 års research om vor tids vigtigste emne, så vi andre kan nøjes med at bruge halvanden time på at blive oplyst, bevæget og vækket.”
Foredragsholder, forfatter og ledelsesmentor Kirsten Stendevad


”Hold op, hvor er I imponerende! Overhovedet at få teater ud af klima er en bedrift, men at lykkes med at få emnet omsat til en dynamisk, tænksom OG humoristisk forestilling er en stor bedrift. Stort, stort tillykke. I får formidlet rigtig mange dilemmaer på en skarp og samtidig super charmerende måde, som tvinger dem der VIL tænke, til at tænke. (De andre kan man formentlig ikke nå, no matter hvad man gør.) Og det udstilles, at uanset hvilke løsninger, man foretrækker, så begynder og slutter det med, at hver eneste af os tager stilling og handler.”

Tidl. Klimakommisær Connie Hedegaard


”Få et los i klimabollerne på Husets Teater”

En fra publikum


”Forestillingen inviterer publikum til en fælles erkendelsesrejse og til en klimateatralsk dødedans, hvor de der handler, overlever. Forestillingen rummer en imponerende energi- og følelsesudladning om den stigende frustration, som mange borgere deler, når der ikke nationalt og internationalt handles på klimaudfordringen. Men forestillingen rummer samtidigt et final call for action på det kollektive plan, som skal ske inden tipping-point risikerer at ændre spillets regler. Stor ros til skuespillerne, instruktørerne og manuskriptforfatteren for teaterstykket – vi håber at også rigtig mange politikere ser stykket og skaber endnu bedre rammer for handling.”
Peter Rathje Project ZERO


”Jeg er meget begejstret for No Planet B. Jeg kan ikke få armene ned over jeres forestilling, den har præcis den råhed, kompromisløshed (paranoia), aktualitet og håb, som jeg nogen gange savner i teatret. Og teksten var så sindssyg stærk skrevet, og den rørte mig, stor cadeau til Vivian Nielsen for at sammenskrive og opsummere og linke kompleksiteten i klimakrisen.”
Martin, Projektleder, Run For Your Life

Pressen skrev

Vigtigt og ærligt teater om den miljøkatastrofe, de fleste af os helst lukker øjnene for.
De to skuespillere i overlevelsesdragter og gule gummistøvler er så charmerende og så hudløst ærlige omkring deres opfattelse af klodens jammerlige tilstand, så bliver forestillingen både medrivende og tankevækkende. 
Anne Middelboe Christensen, Information

 

4444

Klimakriseforestilling har modet til at konfrontere os med sorte scenarier en masse, fortalt med desperadohumor, så det går ind hos især et ungt publikum.

Sådan som de to skuespillere og dramatiker Vivian Nielsen diagnosticerer vores laden stå til, handler det om, at vi befinder os i en tilstand af chok, lammet af afmagt over for katastrofen.
Så ’No Planet B’ sætter ind med chokterapi, lige ind i vores »knogleangst«.

Instruktøren Heinrich Christensen forstår at sætte liv i scenarierne med desperadohumor og fysisk drive. Det gik rent ind hos det unge publikum...
Monna Dithmer, Politiken

 

3333
No Planet B’ er et nødvendigt opråb. På scenen står to veloplagte piger i skikkelse af skuespillerne Maibritt Saerens og Sidsel Agensø. Allerede fra første sekund indrager de publikum, og tvinger os til at indrømme hvor grådige vi er.
Vi pumpes med dårlig samvittighed – var du for eksempel klar over, at der hvert tiende minut forsvinder en dyreart på jorden? Det er hård kost, men ikke desto mindre vigtigt at få bredt ud. ‘No Planet B’ er en teaterforestilling, men den er krydret med masser af facts om klodens tilstand, og selvom forestillingen er pakket ind i en god omgang ironi og sarkasme, så er alvoren ikke til at tage fejl af.
Det er en stærk, flot og vigtig forestilling.
Tonny Olausen, kulturtid.dk

 

3333

No Planet B har sin fulde berettigelse ved at sætte klimaet på agendaen i en form, der taler til den generation, der om nogen vil blive påvirket af de beslutninger, vi tager – eller ikke tager – i den nærmeste fremtid.

Anne Lisberg, Teater1


3333

Stik instruktør Heinrich Christensen et foredrag, så skal I se løjer.
Vivian Nielsens stykke ’No Planet B’ har langt hen ad vejen karakter af et foredrag om menneskehedens ulyksalige håndtering af forhold til klimaet.
Et foredrag, der rusker ordentlig op i alle ender af miseren, vores afgrunde af forsømmelser, vores bjergtoppe af overforbrug, vores vanvittige sløsen med jordens ressourcer, vores egocentriske kamp for at skovle til os, slå hinanden i hovedet i konkurrence om meget og mest, og vores viden om, at det hele nok går ad helvede til, men vi tror også på, at det heldigvis nok går mest ud over de andre.
Hun er vred og indigneret. Nu er hun jo et ægte teatermenneske, en dramatiker, det godt ved, at der gerne skal mere end foredrag til. Og dér kommer så Heinrich Christensen og får sammen med de to skuespillere Maibritt Saerens og Sidsel Agensø skruet foredraget op til en syndflod af action, hvor de to det ene øjeblik er docenter, der smækker overskrifter og slagord på tavlen, det næste øjeblik kvæler hinanden i klumper af indlandsis eller tager plasticposer over hovedet. Eller spiller kakerlakker, der breder sig som ukrudt, når naturen rådner. Eller stabler stole på højkant og lader stablen vælte, så vi kan få den skrøbelige balance illustreret.

Usædvanlig dramatik af en art, der kan være god brug for.
Gregers Dirckinck-Holmfeldt, gregersdh.dk
 

Tidligere forestillinger

FIND VAHID (2019)

HVIS DETTE ER ET MENNESKE (2019)

ROCKY! (2019)

AFGANG (2019)

LITTERATURSMAGNINGER (2019)

VORT MISMODS VINTER (2019)

MESSIAS I NAT I MARIAKIRKEN (2018)

MESSIAS I NAT (2018)

FELT (2018)

MULEUM (2018)

MARTIN SEXTON (2018)

RICHARD III (2018)

VERDEN UDEN OS (2018)

WORLD WITHOUT US (2018)

ROCKY! (2018)

ER TÅGEN HER OGSÅ I MORGEN (2018)

BINGO BAR (2018)

EXODUS (2018)

DEN GRØNLANDSKE MAND (2018)

WIR WOLLEN PLANKTON SEIN (2018)

KOM DU? (2018)

LITTERATURSMAGNINGER (2018)

TÆNDT (2018)

#STOPSTILHEDEN (2018)

REVOLT. SHE SAID. REVOLT AGAIN. (2018)

SCHWANZEN SÄNGER KNABEN (2017/16)

MIN MOR SIGER (2017)

LAMPEDUSA (2017)

ANKOMST. AFSKED (2017/18)

LITTERATURSMAGNINGER (2017)

UPROAR (2017)

ROCKY! (2017)

THE OTHER BODY - CPH STAGE 2017 (2017)

MAND - KVINDE - HUND - CPH STAGE 2017 (2017)

ODYSSEUS - CPH STAGE 2017 (2017)

STATUS - CPH STAGE 2017 (2017)

STATUS (2017)

OVERGANG (2017)

MAND - KVINDE - HUND (2016)

REN (2016)

WHITEOUT (2016)

SKABELSEN (2016)

FESTIVAL FOR NY EUROPÆISK DRAMATIK 2016 (2016)

FOR ENDEN AF KÆRLIGHEDEN - CPH STAGE (2016)

NO PLANET B - CPH STAGE (2016)

Historien Om Øjet (2016)

RØD NAT (2016)

LORT (LA MERDA AF CRISTIAN CERESOLI) (2016)

OG NU: VERDEN! (2016)

IMPOSSIBLE (2016)

NO PLANET B (2015)

FOR ENDEN AF KÆRLIGHEDEN (2015)

RØD NAT I DEN BRUNE KØDBY (2015)

ILLUSIONER (2015)

FESTIVAL FOR NY EUROPÆISK DRAMATIK 2015 (2015)

THE EINSTEIN OF SEX - CPH STAGE (2015)

LORT (LA MERDA) - CPH STAGE (2015)

THE EINSTEIN OF SEX (2015)

DET DER ER (2015)

LORT (LA MERDA) (2015)

IMPOSSIBLE (2014)

Konstellationer (2014)

ilt (2014)

FESTIVAL FOR NY EUROPÆISK DRAMATIK 2014 (2014)

RØD NAT I DEN BRUNE KØDBY (2014)

Gud taler ud (2014)

HUN HAN HØN (2014)

Sne (2014)

Varmestuen (2013)

Rød nat i den brune kødby (2013)

Udsøgt smerte (2013)

FESTIVAL FOR NY EUROPÆISK DRAMATIK (2013)

GOODBYE EUROPA! (2013)

GEORGE KAPLAN (2013)

PEGGY PICKIT SER GUDS ANSIGT (2013)

SIDSTE SKRIG (2012)

DET BLÅ, BLÅ HAV (2012)

FESTIVAL FOR NY EUROPÆISK DRAMATIK (2012)

Gud taler ud (2012)

SORT PÅ HVIDT (2012)

SEX OG VOLD (2012)

KONVOLUTTEN (2011)

DEN GYLDNE DRAGE (2011)

FESTIVAL FOR NY EUROPÆISK DRAMATIK (2011)

FAR SKAL DØ (2011)

GREENBOY (2011)

RØD NAT I DEN BRUNE KØDBY (2010)

PÅLÆG (2010)

I MORGEN I QATAR (2010)

FESTIVAL FOR NY EUROPÆISK DRAMATIK (2010)

SANDSYNLIGVIS (2010)

EN SMULE STILHED FØR STORMEN (2010)

INGEN MØDER NOGEN (2010)

RØD NAT I DEN BRUNE KØDBY (2009)

UTERUS (2009)

FESTIVAL FOR NY EUROPÆISK DRAMATIK (2009)

VESPER (2009)

BUMS! (2009)

BLEKINGEGADE (2009)

CREATURE (2008)

EN SMULE STILHED FØR STORMEN (2008)

NON-STOP (2008)